José Jeunechamps en Jérémy Taravel moeten Virton in 1B houden

Sport | Amper enkele uren na het ontslag van Christian Bracconi heeft RE Virton al een nieuwe hoofdcoach aangesteld. De rode lantaarn van de Challenger Pro League legt haar sportieve lot in de ervaren handen van José Jeunechamps.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 55-jarige Jeunechamps is natuurlijk geen onbekende voor het 1B-publiek. De Luikenaar stond vorig seizoen lang in de dugout bij Excel Mouscron nadat hij al vrij vroeg in het seizoen overnam van de ontslagen Enzo Scifo. Jeunechamps leidde de Henegouwers weg van de laatste plaats, maar uiteindelijk degradeerden Les Hurlus toch nog toen de club geen licentie kreeg van de licentiecommissie.

Afgelopen zomer ging Jeunechamps dan aan de slag bij RFC Seraing; maar daar werd hij zelf vervroegd aan de kant geschoven (oktober 2022). Voor zijn periode bij Moeskroen en Seraing was Jeunechamps ook nog actief bij (onder meer) Standard, Antwerp, OHL, Cercle, Metz en Charlton. Nu waagt hij dus zijn kans bij Virton.

In het zog van Jeunechamps komt ook Jérémy Taravel de Virtonese staf vervoegen. De voormalige verdediger (Zulte Waregem, Cercle, Gent, Moeskroen) maakte vorige zomer een einde aan zijn actieve loopbaan nadat hij op z'n 35e niet meteen een nieuwe club vond na het faillissement van Moeskroen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top