Gent speelt tegen Achel ter voorbereiding op de play-offs

Sport | Nu alle deelnemers voor de play-offs bekend zijn, kan Caruur Gent op de 17e dag van de Lotto Volley League in Achel een vervolg breien aan de eerdere overwinning tegen Lindemans Aalst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes nederlagen in zeven wedstrijden. Dat was het weinig benijdenswaardige palmares van Gent voor de wedstrijd tegen Aalst van afgelopen weekend. Na een goede start en vijf zeges in zes wedstrijden aan het begin van het seizoen kon Gent tussen eind november en begin februari slechts één keer winnen. Hun geluk keerde in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Aalst, toen de ploeg van Jan Van Huffel, die haast heeft om weer in de play-offs te komen, opnieuw won.

De Gentenaars waren echter een beetje nerveus en misten vertrouwen in het begin van de wedstrijd. Ondanks winst in de eerste set (25/23) kon Gent niet meer spelen zoals in het begin van het seizoen en leed het twee sets later onder de strijdlust van Aalst om te winnen (24/26, 22/25). De felle strijd liep door tot in de vierde set, die niettemin gewonnen werd door Gent (25/23). De eindstrijd werd gewonnen door de thuisploeg na een laatste setzege van 15/12.

Deze uitslag is niet alleen goed voor Gent, want ook Aalst is ondanks de nederlaag gekwalificeerd voor de play-offs tussen Roeselare, Maaseik, Leuven, Menen, Gent en Aalst. In de playdowns staan Guibertin en Waremme tegenover Achel. De Limburgers zijn de volgende tegenstanders van Gent.

Met nog slechts twee wedstrijden te spelen, zou Gent er goed aan doen om zich zo hoog mogelijk te plaatsen in het klassement. Dat is niet alleen nodig om vertrouwen op te bouwen, maar ook om in een gunstige positie aan de play-offs te beginnen. Afhankelijk van de stand aan het einde van de klassieke fase worden immers 5, 4, 3, 2, 1 of 0 punten toegekend.

Volg de Lotto Volley League wedstrijd tussen Tectum Achel en Volley Gent op zaterdag 11 februari vanaf 20u25 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top