Mooi volk op de startlijst van de Ronde van Murcia, de Clásica de Almeria en de UAE Tour Women

Sport | De grote namen uit het wielerpeloton blazen begin februari verzamelen onder de Spaanse zon om zich voor te bereiden op de grote voorjaarsklassiekers. De vrouwen staan dan weer aan de start van een gloednieuwe rittenkoers op World Tourniveau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronde van Murcia (11 februari)

Wie volgt Alessandro Covi op in het Zuiden van Spanje? Vorig jaar trok de Italiaan van UAE Team Emirates zijn seizoen perfect op gang door de Vuelta Ciclista a la Region de Murcia te winnen. Na een fantastische solo kon hij een achtervolgende groep onder leiding van zijn teamgenoot Matteo Trentin voorblijven. Dit jaar trekt de 43e editie van de eendagswedstrijd van San Javier naar Cartagena via een parcours van 194 kilometer lang. 

De klimgeiten en punchers lijken dit jaar in het voordeel, want het peloton moet onder meer over de Collado Bermejo (17,5 km aan 5,4 %) en de Alto del Cedacero (5 km aan 5,6 %). Toch maken ook sommige sprinters en renners die zich in de klassiekers specialiseren een kans. Door het tempo hoog te leggen op de vlakkere stukken kunnen ze misschien vermijden dat sterke klimmers te veel voordeel halen uit de oplopende stukken. Covi zal zijn titel in ieder geval verdedigen met een sterk team. Hij neemt onder meer Trentin, Marc Hirschi, Tim Wellens en Jay Vine mee naar Spanje. Ook Dylan Teuns, Pavel Sivakov, Warren Barguil, Valentin Madouas en Loïc Vliegen maken er hun opwachting. 

Volg de Ronde van Murcia zaterdag 11 februari op Eurosport 2, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Clásica de Almeria (12 februari)

Een dag later trekt het peloton naar Andalusië voor een klassieker waar de sprinters elk jaar aan het langste eind trekken. De wedstrijd voor de Spaanse oostkust trekt dit jaar van Pueblo de Vícar naar Roquetas del Mar. In het begin van de wedstrijd moeten de renners over een aantal heuvels, maar die zullen niet volstaan om een massasprint te vermijden. Renners als Arnaud De Lie en Nacer Bouhanni zullen proberen te voorkomen dat Alexander Kristoff voor het tweede jaar op rij met de bloemen naar huis mag.

Volg de Clásica de Almeria zondag 12 februari op Eurosport 2, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

UAE Tour Women (9-12 februari)

Voor het eerst pakken de organisatoren van de UAE Tour ook uit met een vrouwenwedstrijd. Van 9 tot 12 februari vindt de eerste vrouweneditie van de UAE Tour plaats. Het damespeloton zal dit jaar bestaan uit twintig ploegen die vier verschillende etappes moeten afleggen. De eerste drie ritten zijn meer op maat van sprinters gemaakt, terwijl de laatste etappe het algemeen klassement in een beslissende plooi zal leggen. Dan moet het peloton namelijk naar de top van Jabel Hafeet. Onder meer Lorena Wiebes, Maria Giulia Confalonieri en Elisa Longo Borghini staan al op de startlijst van de gloednieuwe wedstrijd.

Volg de UAE Tour Women van 9 tot 12 februari op Eurosport 2, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Meer lezen over wielrennen bij Pickx?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top