Menen wil tegen Achel weer de weg naar succes vinden

Sport |

Dit weekend wordt de zestiende speeldag in de Lotto Volley League afgewerkt. Daarin springt vooral de verplaatsing van Tectum Achel naar Decospan Menen in het oog. De West-Vlaamse thuisploeg moet winnen om in het zog van de beoogde top 4 te blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een nederlaag kan soms toch ook hoopgevend zijn. Zoals die van Decospan Menen op het terrein van de autoritaire competitieleider Knack Roeselare. 3-2 werd het daar uiteindelijk voor de thuisploeg, maar Menen was daarmee slechts de tweede ploeg dit seizoen die erin slaagde 2 sets te winnen in Roeselare. Een mooie voorbode voor de bekerclash tussen beide teams eind februari, maar ook een boost voor de play-off-ambities van Menen. Want daar willen ze toch een hartig woordje in meespreken.

Vorig seizoen was Menen nog verliezend finalist in die play-offs en ook dit seizoen is die eindfase de ambitie. Maar de prestatiecurve verloopt grilliger dan verwacht. Zo werd -met ook de nederlaag op Roeselare bijgeteld- nu al drie keer op een rij verloren. De twee keer daarvoor gebeurde dat tegen Maaseik. Ook geen oneer, maar het maakt wel dat opnieuw met de zege aanknopen een must is dit weekend. Anders dreigt Menen de voeling met de top te verliezen. Momenteel bekleden de West-Vlamingen een vijfde stek in het klassement.

De komst van Tectum Achel, de rode lantaarn in de Lotto Volley League, vormt zaterdagavond een uitgelezen kans om het zelfvertrouwen op te vijzelen richting die eindsprint. In de heenronde draaide dat duel uit op een solide 0-3 zege voor Menen, het lijkt dus onwaarschijnlijk dat de Limburgse kelderploeg nu plots veel sterker voor de dag zal komen. Tenzij ze stunten natuurlijk…

Volg de wedstrijd in de Lotto Volley League tussen Decospan Menen en Tectum Achel zaterdag 4 februari vanaf 20u30 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top