Strijd om top 6 nadert apotheose: wie heeft de beste kaarten?

Sport | Club NXT heeft woensdag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om een plekje in de top zes. De jonge Bruggelingen klopten rechtstreekse concurrent Lierse en wippen twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie naar de vierde plek in het klassement. Maar de strijd is nog verre van gestreden...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tussen de vierde plek van Club NXT en de zevende plaats van RSCA Futures is er amper een kloofje van twee punten terwijl ook het nummer acht - KMSK Deinze - nog niet helemaal uitgeteld is. Al zal voor de Tigers alles moeten meezitten om nog in de top zes te geraken.

Klassement

4. Club NXT: 32 punten (9x winst, doelsaldo +7)
5. Lommel SK: 31 punten (10x winst, doelsaldo -1)
6. Lierse: 30 punten (9x winst, doelsaldo -3)
---------------------------------------
7. RSCA Futures: 30 punten (8x winst, doelsaldo +6)
8. SK Deinze: 27 punten (8x winst, doelsaldo -4)

Als ploegen straks met gelijke punten eindigen, dan wordt het aantal gewonnen wedstrijden belangrijk. Momenteel heeft Lommel daarbij de beste kaarten terwijl dat gegeven Lierse op dit moment nog boven RSCA Futures zet. Maar als ook die statistiek gelijk is, dan wordt het doelsaldo belangrijk. En dan komen de twee beloftenteams voorlopig het beste uit de verf.

Maar eerst moeten er dus nog twee speeldagen afgewerkt worden. En daarin kan er natuurlijk nog heel veel gebeuren. Zeker omdat er nog wel wat onderlinge duels op het programma staan. We zetten de vijf programma's even op een rijtje.

Speeldag 21
Club NXT - RE Virton
RSCA Futures - Lommel SK
Lierse - Beerschot VA
Dender EH - SK Deinze

Speeldag 22
SK Deinze - RSCA Futures
Lommel SK - Lierse
SL16 FC - Club NXT

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top