Daniel Muñoz, de longen van Racing Genk

Sport | Racing Genk reist aanstaande zondag om 18u30 af naar Gent, met als doel z’n leiderspositie te verstevigen. Zoals altijd zal Daniel Muñoz de rechterflank van de Limburgers voor zijn rekening nemen. Met zijn indrukwekkend loopvermogen geldt de Colombiaan als een extra wapen voor de soevereine competitieleider.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes goals en zeven assists in 21 Jupiler Pro League-wedstrijden dit seizoen: het zijn geen statistieken van een spits of aanvallende middenvelder, maar van de rechtsback van Racing Genk, Daniel Muñoz. Al tweeënhalf jaar is de 26-jarige verdediger een vaste waarde in onze competitie, gerespecteerd door alle coaches die hij heeft gehad en gevreesd door zijn tegenstanders.

Positieve agressie

In juli 2020 arriveerde de 24-jarige Muñoz in Limburg met een solide reputatie, verworven in de Colombiaanse competitie met Atletico Nacional. In de loop van het seizoen heeft hij zich bewezen als een speler met een sterk temperament, maar vooral met een agressieve over-mijn-lijk-mentaliteit, waardoor hij in 104 wedstrijden 22 keer geel kreeg: een gemiddelde van iets meer dan één kaart per vijf wedstrijden.

“Ik leg veel intensiteit in mijn spel. Ik denk dat je agressief moet zijn, in de goede zin van het woord, zonder slechte bedoelingen”, verklaarde de Colombiaanse international onlangs aan La Dernière Heure. Waarmee hij vooral scoorde bij zijn opeenvolgende coaches (Wolf, Thorup, van den Brom, Storck, Vrancken), is zijn drang om zich zowel verdedigend als aanvallend te laten gelden. Zijn herhaalde intensieve loopacties, infiltraties en voorzetten maken van hem een uitblinker in de Jupiler Pro League. Hij is gewoon de meest impactvolle verdediger in de hoogste klasse op dit moment.

Vertrek in juni?

Zijn samenwerking met Junya Ito en dit seizoen met Joseph Paintsil is altijd een succes geweest, afgezien van een kleine tegenslag aan het begin van vorig seizoen na de Copa America. Al ettelijke maanden hengelen een aantal ploegen naar de diensten van Muñoz, die in transferperiodes weleens last heeft van transferitis. De verdediger stond afgelopen zomer op het punt om Genk te verlaten voor Fiorentina.

Racing Genk wrijft zich natuurlijk in de handen dat ze hun sterkhouder hebben kunnen behouden. Vooral omdat hij als een soort leider fungeert voor de Spaanstalige kolonie in de Limburgse defensie. Het management beseft maar al te goed dat de Colombiaan, met nog maar anderhalf jaar onder contract, weldra riebedebie is. Rasmus Carstensen werd al aangetrokken om hem te vervangen, maar iedereen zal het avontuur over een paar maanden zo goed mogelijk willen afsluiten met de oppergaai: de landstitel.

Volg de Jupiler Pro League, en met name KAA Gent - KRC Genk deze zondag om 18u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top