De NFL maakt zich op voor de Pro Bowl, het aperitief op de Super Bowl

Sport | Een week voor de Super Bowl, dé apotheose van het NFL-seizoen, wordt de Pro Bowl geserveerd. In deze clash nemen all-star teams van de twee conferences het op tegen elkaar. Het format van deze Pro Bowl is wel ten opzichte van vorig jaar gewijzigd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De affiche voor de Super Bowl is bekend. Philadelphia Eagles nemen het in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari op tegen Kansas City Chiefs. Het State Farm Stadium in Glendale (Arizona) wordt het decor van de ultieme ontknoping van het NFL-seizoen. Om wat opgewarmd te geraken, riep de organisatie de Pro Bowl in het leven. Spelers van de American en National Conferences (AFC en NFC) staan dan tegenover elkaar. Speciaal aan deze editie is dat er geen American football-wedstrijd zal gespeeld worden. Hoezo?

Flag football zonder Tom Brady

De voorbije jaren bestond de Pro Bowl uit een soort van all-star game tussen de twee Conferences. Sinds 2010 wordt er een selectie aan spelers gemaakt, behalve de twee teams die aan de Super Bowl gaan deelnemen om de kans op eventuele blessures bij de spelers te vermijden. Maar de all-star game wordt voor 2023 aan de kant geschoven voor een ander format. In de plaats daarvan gaat er een potje flag football gespeeld worden, een vorm van American football dat voornamelijk gespeeld wordt in de Verenigde Staten en Europa.

De spelregels zijn vergelijkbaar met de regels van het reguliere American football, met het grote verschil dat bij flag football spelers niet getackeld of geblokt mogen worden. In plaats daarvan draagt iedere speler een vlaggetje of lintje, dat met klittenband bevestigd is aan een riem. Spelers kunnen de baldrager stoppen door de vlag of het lintje van de speler af te pakken en deze op de grond te gooien. Deze spelvorm heeft met andere woorden minimaal fysiek contact.

Daarnaast zullen er ook nog vanaf 2 februari een reeks workshops en spelletjes, de zogenaamde skills competitions, georganiseerd worden. De deelnemers voor deze Pro Bowl-editie werden gekozen door coaches, supporters en spelers zelf. Tom Brady en Aaron Rodgers ontbreken op de lijst van 44 spelers voor de NFC, Kirk Cousins en Geno Smith tekenen wel present. Josh Allen en Joe Burrow maken hun opwachting voor de AFC. Trent Williams zal de meest ervaren Pro Bowl-deelnemer zijn. Hij maakt zich op voor zijn tiende deelname.

Geniet aanstaande zondag om 21u van de Pro Bowl-edtitie met een flag football-match tussen de AFC en NFC op Eleven 2. Mis ook niks van het hele NFL-seizoen dankzij de zender van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top