Einde van veteranen Modric en Kroos bij Real Madrid lijkt aangebroken

Sport | Het einde van een tijdperk? Real Madrid-veteranen Luka Modric en Toni Kroos, samen goed voor 852 wedstrijden bij De Koninklijke, moeten volgens hun coach Carlo Ancelotti vrezen voor hun plaats in de ploeg. “Ze moeten een ‘overgangsperiode’ accepteren”, liet die zich ontvallen op een persconferentie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ene is 33 jaar, de andere telt 37 lentes maar schitterde twee maanden geleden nog op het WK: Toni Kroos en Luka Modric gelden bij Real Madrid als ‘anciens’, maar bewezen dit seizoen nog hun waarde. Kroos trof twee speeldagen geleden raak tegen subtopper Athletic Bilbao, de Kroaat langs zijn kant scoorde dit seizoen al vijf keer en lijkt op weg om zijn beste statistieken ooit te laten optekenen bij Los Merengues.

Toch zijn de ‘oudjes’ niet meer zeker van hun plaats bij Real. Althans, dat liet coach Carlo Ancelotti doorschemeren. De veteranen lopen het risico uit het team te verdwijnen nu de ploeg opnieuw wordt opgebouwd. De afgelopen weken waren de basisplaatsen van Dani Ceballos en Eduardo Camavinga op de posities van Kroos en Modric al een teken aan de wand.

Overgangsperiode

De veteranen zullen op hun oude dag moeten vechten voor hun plaats in de basisopstelling nu de club een golf van jong talent in het A-team wil integreren. “Ze begrijpen hun rol heel goed en snappen wat ik van hen vraag”, zei Ancelotti op een persconferentie. “Ze weten dat er veel kwaliteit in dit team zit. Dit is een overgangsperiode.”

De contracten van Modric en Kroos lopen aan het einde van het seizoen af. Nu Real zijn middenveld verjongt – Jude Bellingham is op weg naar Bernabéu – lijkt het einde verhaal voor de oude garde. 

Modric streek in 2012 neer bij Real Madrid en Kroos in 2014. De tandem was jarenlang één van de drijvende krachten achter het succes van het team. Ze wonnen samen drie La Liga-titels en vier UEFA Champions Leagues.

De inhaalwedstrijden van speeldag 17 in La Liga op Eleven Sports:

Woensdag 1 februari

Donderdag 2 februari

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit La Liga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top