Philadelphia Eagles en Kansas City Chiefs nemen het tegen elkaar op in Super Bowl

Sport |

Het seizoen in de NFL loopt in de nacht van zondag op maandag (00u30 Belgische tijd) ten einde met de apotheose in de vorm van de Super Bowl. De Eagles en de Chiefs nemen het daarin tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De logica werd gerespecteerd in de NFL. In de nakende Super Bowl strijden de twee beste teams uit de reguliere competitie tegen elkaar in het State Farm Stadium in Phoenix. Hoewel het moeilijk is om een duidelijke favoriet aan te wijzen, hebben de Eagles net een streepje voor.

Philadelphia vliegt door play-offs

De Eagles eindigden eerste in de NFC Conference met een bilan van 14 overwinningen en 3 nederlagen. In de play-offs gingen de Giants en de 49ers voor de bijl. Wat nog het meest opviel, was dat ze telkens meer dan 30 punten wisten te maken en er zelf niet meer dan 7 binnenkregen. De defensie staat met andere woorden als een huis en ook aanvallend gaat het voor de wind.

Het is de eerste keer sinds 2018 dat Philadelphia dit stadium van de competitie bereikt heeft. Toen mochten ze voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Super Bowl op hun naam schrijven tegen de Patriots van Tom Brady. Het wordt hun vierde deelname aan de Super Bowl.

Kansas City: vuur in de aanval

De Chiefs hebben de beste aanval, maar doorliepen de play-offs niet zo vlot als de AFC Conference, waarin ze ook 14 keer wonnen en 3 keer verloren. Ze moesten knokken om de maat te nemen van de Jaguars (27-20) en de Bengals (23-20). Het knelpunt is hun verdedigen, dat eerder tot de middelmaat behoort.

De troepen van Andy Reid zijn een trouwe klant in de laatste rechte lijn. Ze waren finalist in de eerste editie in 1966 en speelden in 2020 en 2021 zelfs twee jaar op rij de finale (1 zege, 1 nederlaag). Tegen de Eagles, in een match die overigens voor het eerst twee zwarte quarterbacks tegenover elkaar krijgt, zullen ze een gooi doen naar hun derde titel.

Bekijk de Super Bowl in de nacht van zondag op maandag vanaf 00u30 op Eleven 1 (Engels) en Eleven 3 (Nederlands). Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de TV-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top