Carmelo Anthony terug naar de Knicks voor het einde van zijn carrière?

Sport | Na Boston en de Nets vervolgen de Lakers hun tournee door de Eastern Conference deze woensdag met een bezoek aan Madison Square Garden om het op te nemen tegen de Knicks. Een team uit New York dat wel eens zijn oude legende zou kunnen terugvinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anthony wordt gezien als een van de beste forwards van de eeuw, maar hij had het einde van zijn carrière misschien toch anders voorgesteld. Tussen 2003 en 2017 beleefde Anthony de hoogdagen van zijn carrière bij de Nuggets en de Knicks. Maar sinds de zomer van 2017 kon Carmelo zijn stempel maar moeilijk drukken. Hij belandde bij OKC, Houston, Portland en de Lakers, waar hij afgelopen zomer afscheid moest nemen. Sindsdien is hij een free agent.

Terug naar Madison Square Garden?

Op 9 februari is het de Trade Deadline, de deadline voor franchises om transfers af te sluiten of contracten te verlengen. Na deze datum zouden sommige teams teleurgesteld kunnen zijn, omdat ze er niet in geslaagd zijn de gewenste spelers aan te trekken. Dan is er nog een laatste oplossing: zich wenden tot de vrije markt waar ze hun team kunnen aanvullen voor het einde van het seizoen en de play-offs.

En daar zou Carmelo Anthony wel eens van kunnen profiteren. Met zijn 38 jaar kan hij terugkeren naar zijn geboortestad en zijn carrière op de best mogelijke manier afsluiten met een laatste optreden in het mythische Madison Square Garden, waar hij de Knicks en de fans zoveel plezier heeft bezorgd.

Op de bank

Sinds zijn vertrek bij de Knicks in 2017, zat de sterspeler vooral op de bank. Toch kan de speler nog van goudwaarde zijn, dat bewees hij vorig jaar bij de Lakers met zijn gemiddelde van 13 punten per wedstrijd. Alleen laat Anthony soms wat gaten vallen in de defensie.

Ook SNY-journalist Ian Begley gelooft in een comeback. “Als hij terug wil komen, en het past voor beide partijen, komt hij terug. Ik weet niet of er een andere ploeg is die hem wil vragen na de Trade deadline of dat hij bij een play-off team wil tekenen. Maar als dat niet gebeurt en hij wil dit jaar nog een actieve rol als speler voor zijn pensioen, zie ik de Knicks wel een plaats voor hem vrijmaken (...) Ik zie dat wel gebeuren door de goede relatie tussen Melo en de club.”

Het NBA programma via Eleven met Pickx Sports:

Woensdag 1 februari

Zaterdag 4 februari

Zondag 5 februari

Volg de NBA het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar via het Pickx Sports pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top