Deinze zet top zes stevig onder druk (en heeft haalbaar programma)

Sport | Nog geen week geleden leek KMSK Deinze uitgeteld voor een plaatsje in de top zes; maar na een hardbevochten 2-1 overwinning tegen rechtstreekse concurrent Club NXT mogen de Tigers opnieuw hopen op een mirakel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een rode kaart voor Homma (bij een 0-1 stand voor Club NXT) en een goal van invaller Koné zorgden ervoor dat Deinze de 'alles-of-niets-match' tegen Club NXT alsnog over de streep kon trekken. Door de 2-1 overwinning naderen de Oost-Vlamingen tot op twee punten van de zesde plaats van Club NXT.

De Bruggelingen hebben nog wel een match tegoed. Maar ook daarin treffen de jongens van Nicky Hayen een rechtstreekse concurrent (Lierse). Doordat die twee teams tegenover elkaar staan, zal Deinze ook na die inhaalmatch sowieso binnen de drie punten staan van de felbegeerde zesde plaats.

Maar om echt nog een goede kans te maken op een plekje in de top zes; moet Deinze eigenlijk nog een zes op zes halen in de laatste twee competitieduels. Onmogelijk lijkt dat niet, want de tegenstanders op de twee laatste speeldagen van de reguliere competitie zijn Dender EH (uit) en RSCA Futures (thuis).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top