Djibril Cissé wil op zijn 41ste straffe comeback realiseren

Sport | Djibril Cissé is een van de meest markante Franse voetbalfiguren van de afgelopen 25 jaar. Hij kon schitteren op het veld, maar naast het terrein liet hij misschien nog wel vaker van zich spreken. Op zijn 41ste weet hij iedereen nog te dribbelen, want Cissé wil graag nog eens terugkeren in de Ligue 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In een gesprek met ex-ploegmaat Olivier Dacourt (op een blauwe maandag even actief bij Standard) sprak hij zijn wens uit. “Ik heb al twee jaar weer zin om te spelen. Ik ben een doelpuntenmaker en ik sta op vier doelpunten van 100 goals in de Ligue 1. Als er vandaag een club aanklopt, dan zou ik zelfs gratis spelen. Ik leef elke dag met dat getal. Het is een obsessie geworden. ‘Ik heb 96 goals gemaakt’, dat klinkt toch niet. Ik denk er elke dag aan en ik wil die kaap van 100 doelpunten bereiken”, zegt de spits.

Zoals Dennis Rodman

Het is geen toeval dat Cissé deze woorden uitspreekt. De (voormalige) aanvaller is geen doordeweekse persoonlijkheid. De Dennis Rodman van het voetbal. Extravert en net als de voormalige basketbalspeler van de Chicago Bulls had Cissé gedurende zijn carrière zowat elke haarkleur die je je kan bedenken. Daarnaast was Cissé ook altijd wel in voor een feestje. “Als je de muziek, mode en gekkigheid weghaalt, dan ben ik mezelf niet”, sprak hij in 2021 nog bij Vice.

De ondertussen 41-jarige Fransman is momenteel dj en zo stond hij in 2022 nog op de affiche van Tomorrowland Winter. “Tomorrowland, dat is zoals de Champions League”, sprak hij. Ondanks zijn imago van wildebras liet Cissé ook al meermaals verstaan dat hij nooit alcohol of drugs heeft gebruikt.

Mooi palmares

Cissé kende een heel uitgebreide carrière als voetballer. Auxerre haalde hem weg uit de jeugdafdeling van Nîmes. Daar brak hij helemaal door en Liverpool betaalde in 2004 20 miljoen euro om hem naar Engeland te halen. Nadien speelde de aanvaller ook nog voor Olympique Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al-Gharafa, Krasnodar, Bastia, Yverdon Sport, PAO Chicago en bij die laatste club hing hij in de zomer van 2021 de schoenen aan de haak.

Maar Cissé wil dus weer aan de slag in de Ligue 1. Voor Auxerre, Marseille en Bastia speelde hij 209 wedstrijden in de Franse eerste klasse en daarin scoorde hij dus 96 goals. De 41-voudige Franse international speelde wel een mooi palmares bij elkaar. Cissé won in zijn carrière met Liverpool de Champions League, FA Cup en Europese Supercup. Met Panathinaikos wist hij de beker en de titel in de wacht te slepen, met Auxerre de Franse beker en met het nationaal elftal wist hij de Confederations Cup te winnen.

Meer nieuws uit de Ligue 1:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top