Mike Trésor voetbalt zich naar de Belgische top

Sport | Mike Trésor eindigde op een knappe derde plaats bij de uitreiking van de Gouden Schoen. De aanvallende middenvelder moest enkel Casper Nielsen en Simon Mignolet voor zich dulden. De middenvelder van KRC Genk is dan ook aan een uitstekend seizoen bezig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk haalde in de zomer van 2021 Mike Trésor voor 3,5 miljoen euro weg bij Willem II. Hij begon goed aan het seizoen, maar deemsterde nadien helemaal weg. Genk kende vorig jaar een bijzonder pover seizoen en de voormalige speler van RSC Anderlecht tikte af op 0! goals en 8 assists in 37 matchen. De laatste maanden was hij onder Bernd Storck vooral een invaller.

Kompany toont interesse

Dit seizoen kwam Wouter Vrancken echter als trainer naar Limburg en die liet Trésor meteen renderen. Dit seizoen staat de teller na 21 competitiewedstrijden al op 5 doelpunten en 14 assists. Trésor is de draaischijf geworden van Genk en dit seizoen veruit een van de beste spelers in de Jupiler Pro League.

Dat viel ook Vincent Kompany op. Wouter Vrancken heeft een goede band met de manager van Burnley en die informeerde naar Trésor. "Ik kan verklappen dat vorige zomer Vincent Kompany nog bij me informeerde of wij nog plannen hadden met Mike Trésor. Mijn antwoord kwam snel. (Lacht) Daar blijf je van af", aldus Vrancken bij Het Belang van Limburg.

Rode Duivels

De Limburgers hopen hem dus nog een tijdje aan boord te houden. De 23-jarige Belg ligt nog tot medio 2025 onder contract en hij hoopt in 2023 zijn debuut te maken voor de Rode Duivels. Hij zat niet in de WK-voorselectie van Roberto Martinez en daarover waren ze toen zeer misnoegd bij KRC Genk. "Je kunt je ook afvragen wat Mike nog meer kan doen. Maar Bryan (Heynen, red.) en Mike zijn twee jongens die de toekomst van de nationale ploeg in handen hebben. Als zij na het WK niet in aanmerking komen, zou ik dat niet begrijpen", zei Head of Football Dimitri De Condé.

Trésor maakte in het tweede deel van 2022 bijzonder veel indruk en zijn derde plaats valt wel te rechtvaardigen. Hij groeide uit tot een van de absolute smaakmakers in de Belgische competitie en het is nu aan de technisch vaardige speler om dat niveau lang aan te houden. In het verleden was Trésor vaak wisselvallig. Kan hij op zijn 23ste stilaan die constante aanhouden? Als dat het geval is, kan hij binnen een jaar misschien wel dromen van het winnen van de Gouden Schoen en een EK met de nationale ploeg.

Volg de Jupiler Pro League, en met name KRC Genk - Seraing op zondag 29 januari vanaf 20u55, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top