Filou Oostende en Antwerp Giants kruisen de degens met leidersplaats in BNXT League als inzet

Sport | De BNXT League bereikt stilaan het einde van de eerste fase. Wie het reguliere seizoen afsluit als leider, zal de komende dagen duidelijk worden. Er wacht namelijk een dubbele confrontatie tussen Filou Oostende en Telenet Giants Antwerp. Die zal beslissen wie als leider naar de volgende fase van de competitie mag trekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spanning begint met mondjesmaat toe te nemen in de BNXT League. België kent reeds de vijf namen die ons land zullen vertegenwoordigen in de Elite Gold-fase, waar er zal gespeeld worden tegen de beste teams uit Nederland. Voor België zijn dat Oostende, Antwerp, Mechelen, Charleroi en Limburg. Ook de eindklassering van de teams is nog niet volledig geweten. Deze speelt ook een belangrijke rol met het oog op de Europese tickets. Vooral de eerste plaats staat nog op het spel. Die wordt gedeeld door Oostende en Antwerp. Twee ontmoetingen zullen bepalen wie als nummer één zal afsluiten.

Het parcours van beide ploegen is momenteel hetzelfde: 11 zeges tegenover 4 verliespartijen. De twee teams mogen zich opmaken voor enkele belangrijke duels, want ook in maart staan ze tegenover elkaar in de finale van de Beker van België. Vooraleer er aan de beker kan gedacht worden, wacht er een eerste confrontatie op zondag vanaf 15 uur aan de kust. Het zal een duel hard tegen onzacht worden. De huidige kampioen Oostende zit momenteel aan vier zeges op een rij. Antwerp Giants doet echter beter met acht successen op een rij, waardoor het team een opmerkelijke stijging kende in het klassement. Het team dat zondag het laken naar zich kan toetrekken, zou wel eens een belangrijk psychologisch voordeel kunnen hebben met het oog op de verdere confrontaties. 

Volg het hele seizoen het beste van de BNXT League, inclusief de wedstrijd tussen Oostende en Antwerp nu zondag 12 februari vanaf 14u45 op Pickx+ Sports 1, heel het seizoen lang op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top