Zorgt doelpuntenmachine Jelle Vossen voor nog meer problemen bij Club Brugge?

Sport | Club Brugge zit in een sportieve crisis nadat het een bijzonder matige 5 op 21 boekte. De titel is heel ver weg en Club lijkt vooral te gaan moeten knokken voor een plaats in de top vier. Tegen Zulte Waregem moet het weer gaan aanknopen met een overwinning.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wist van zijn laatste zeven competitiewedstrijden er geen enkele te winnen. Een verplaatsing naar de Gaverbeek is geen geschenk, want de laatste uitzege van de Bruggelingen dateert zelfs al van 16 oktober. Toen werd er met 0-1 gewonnen bij Anderlecht, nadien volgden twee draws (Union SG en STVV) en twee nederlagen (AA Gent en KRC Genk).

Geen Ruud Vormer

Zulte Waregem is na de inkomende transfers van Christian Brüls en Ruud Vormer een heel ander team. In 2023 pakte het een 7 op 12 en verdiende het zelfs meer dan die nipte nederlaag tegen KRC Genk. Essevee won onlangs nog op het veld van Anderlecht en Club Brugge is dus gewaarschuwd. Blauw-zwart mist de geschorste Tajon Buchanan, terwijl Zulte Waregem het zonder Vormer moet stellen. De Nederlander wordt gehuurd van Club, maar aangezien zij nog een groot deel van het loon betalen komt hij niet in actie tegen zijn ex-team.

Bij Zulte Waregem rekent trainer Mbaye Leye op de aanvallers Zinho Gano en Jelle Vossen. Gano mist de partij met een blessure, terwijl Vossen weer helemaal op dreef is. Nochtans vertoefde die laatste onlangs vijf dagen in het ziekenhuis. "Ik lag vijf dagen in het ziekenhuis nadat er een vleesetende bacterie werd ontdekt in mijn bloed. Geloof me, ik heb echt afgezien", vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Garantie op doelpunten

Vossen is ondertussen weer fit en klaar om Zulte Waregem in de Jupiler Pro League te houden. De ondertussen 33-jarige aanvaller is nog steeds een garantie op doelpunten. Ondanks het moeilijke seizoen van Zulte Waregem wist hij in 19 competitiewedstrijden 6 keer te scoren en 1 assist uit te delen. Vossen was bij Zulte Waregem tot op heden goed voor 32 doelpunten en 2 assists in 88 wedstrijden. Hij is een doelpuntenmachine en met een aflopend contract in het vizier wil de ex-Rode Duivel zich maar al te graag tonen tegen Club Brugge.

Vossen speelde in het verleden voor Club en met 48 doelpunten en 15 assists in 141 partijen wist hij ook daar van zich te laten horen. De aanvaller mag tevreden zijn met het parcours dat hij al aflegde in het Belgische voetbal. Bij KRC Genk, Cercle Brugge, Club Brugge en Zulte Waregem wist hij in de Jupiler Pro League al 156 doelpunten te scoren. Kan hij de Gaverbeek nog eens ouderwets laten kraaien van plezier met een winnende treffer tegen Club Brugge?

Volg de Jupiler Pro League, en met name Zulte Waregem - Club Brugge op zondag 29 januari vanaf 18u10, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top