André Schürrle, van wereldkampioen tot bergbeklimmer in blote bast

Sport | In 2020 – op zijn 29ste – hing André Schürrle zijn voetbalschoenen al aan de haak. De Duitser is sindsdien verdwenen uit de voetbalwereld, maar niet uit de sportwereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 29-jarige leeftijd, in juli 2020, en twee dagen na het verbreken van zijn contract bij Dortmund, kondigde André Schürrle het einde van zijn voetbalcarrière aan. De man die de assist gaf op Mario Götze voor het winnende doelpunt in de WK-finale van 2014 ging vervroegd met pensioen door aanslepende blessures en een stagnerende carrière.

Nog steeds sportief

De voormalige speler van Mainz, Leverkusen, Chelsea en Wolfsburg koos niet voor een carrière als coach of manager zoals veel van zijn voormalige collega's. Met een zekere honger naar (extreme) sportieve uitdagingen stortte de Duitser zich op... hiking. De afgelopen twee jaar deelde hij geregeld foto’s van zijn straffe exploten op zijn Instagramaccount.

Onlangs beklom hij in korte broek en in bloot bovenlijf een besneeuwde berg in hachelijke weersomstandigheden. “Fysiek en mentaal het zwaarste dat ik ooit heb gedaan”, schreef hij bij een foto van zijn avontuur.

Onmogelijke prestaties

In een ander bericht lichtte hij zijn gemoedstoestand en sportieve uitjes toe: “Ik heb mijn pensioen goed voorbereid en heb geen betere manier gevonden dan onmogelijke exploten te realiseren. Uitdagingen die slechts weinigen aankunnen. Mijn recentste wapenfeit is onbeschrijflijk: met blote borst over ijs- en sneeuwvlaktes lopen bij temperaturen tot -19 graden, hevige sneeuw en regen en een wind die in onze gezichten blies tegen 100 km/u. Mentaal en fysiek het zwaarste wat ik ooit heb gedaan. De laatste minuten voelde ik niets meer en moest ik in het diepste van mezelf iets vinden om door te gaan. Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Wat ik leerde: mijn lichaam en ikzelf zijn sterker dan ik dacht.”

Eén ding is zeker: André Schürrle lijkt het voetbal niet te missen...

Het programma van speeldag 17 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Dinsdag 24 januari

Woensdag 25 januari

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit de Bundesliga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top