Kan Felice Mazzu Union een loer draaien?

Sport | Charleroi - Union Saint-Gilloise is één van de wedstrijden om naar uit te kijken op deze nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League. Een speciale wedstrijd voor Felice Mazzu, ook al zegt de coach zelf van niet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Charleroi is na de komst van Felice Mazzu weer op dreef met twee overwinningen en twee gelijke spelen, waarvan de laatste tegen Club Brugge. Voor de coach van de Carolo’s is de volgende tegenstander bijzonder, ook al heeft hij die al ontmoet aan het begin van het seizoen als T1 van Anderlecht. Maar sinds zijn vertrek in het Dudenpark heeft Mazzu enkele onthullingen gedaan over zijn glorieuze periode en minder glorieuze exit bij de Belgische vicekampioen.

Gedwongen vertrek?

Vorige week deed de Waalse coach in de kolommen van Het Laatste Nieuws een boekje open over de laatste maanden vóór zijn veelbesproken overstap naar Anderlecht. Het vertrek bij Union bleek niet zijn eigen keuze, ook al had hij al een ontmoeting gehad met de directie van Anderlecht. “Ik wil er niet al te veel op ingaan. Het is een keuze die me is opgedrongen. Mocht het Union-bestuur op een dag beslissen om correct te zijn, zullen ze uitleggen wat er gebeurd is én waarom ik geen Union-trainer meer ben. Ik heb er alleszins niet voor gekozen, dat hebben zij in mijn plaats gedaan.”

Mazzu wijst ook op het gebrek aan erkenning in het profvoetbal, nadat hij Union weer naar eerste klasse leidde en een uitstekend seizoen draaide in de Jupiler Pro League, dat uitmondde in een Europees avontuur. “Erkenning bestaat nu eenmaal niet in de voetbalwereld. Ik had liever wat meer respect gekregen na de twee seizoenen die we samen beleefd hebben. (…) Ik wil alleen zeggen dat mijn vertrek bij Union de grootste ontgoocheling is uit mijn professionele leven.”

Reeks voortzetten

Bij Mazzu zouden deze zaterdag in Charleroi dus weleens wat revanchegevoelens kunnen spelen. Hij zal die ongetwijfeld overbrengen op zijn troepen, die afgelopen zondag in Brugge dicht bij de drie punten waren. De Henegouwers zijn nu vier wedstrijden ongeslagen en hopen daar een vijfde aan toe te voegen.

“Ik zal me op deze wedstrijd voorbereiden zoals op elke andere wedstrijd, ook al voetballen we tegen een ploeg die om de titel speelt en waar ik veel positieve zaken achtergelaten heb. Het is een belangrijke wedstrijd voor het behoud, dus het doel zal zijn om punten te pakken. Niet omdat het Union is, maar omdat we ze nodig hebben”, verklaarde de coach van Sporting Charleroi na de puntendeling in Brugge.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd Sporting Charleroi - R. Union St.-Gilloise op zaterdag 28 januari om 20u25, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top