Welke ploegen bekampen elkaar tijdens de volgende Super Bowl?

Sport | Er zijn nog vier ploegen in de running voor een ticket naar de volgende Super Bowl. In de Conference Finals strijden de Eagles tegen de 49ers en de Chiefs tegen de Bengals. Op het spel staat een plekje in de belangrijkste wedstrijd van de NFL.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers

De eerste plaats van Philadelphia in de National Conference is misschien wel een voorteken voor de volgende wedstrijden. In de vorige wedstrijd klopten de Eagles de Giants overtuigend met 38-7. De ploeg van coach Nick Sirianni was gebrand op een plek in de conference finals aangezien de Eagles daar al sinds 2018 niet meer in slaagden. Dit weekend zal de ploeg het moeilijker krijgen, want zondag wachten San Francisco 49ers en zij kunnen in tegenstelling tot de geklopte Giants rekenen op een erg sterke verdediging. 

De 49ers lieten in de vorige ronde opnieuw zien dat het heel moeilijk is om door hun achterlinie te breken. De beste verdedigende ploeg van de NFL staat nu voor de tweede keer op rij in de conference final. Hopelijk vergaat het hun dit jaar beter dan tijdens de vorige editie, toen ze geklopt werden door de Rams.

Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals

Toeval of niet, voor het tweede jaar op rij strijden dezelfde teams om een ticket naar de Super Bowl. De AFC conference finale wordt opnieuw gespeeld door de Chiefs en de Bengals. Terwijl de ploeg uit Kansas dit niveau intussen al gewoon is aangezien ze voor hun vijfde finale op rij staan, is dat voor de Bengals niet het geval. Vorig seizoen gingen ze op exact hetzelfde moment aan de leiding in de competitie en verloren ze in Los Angeles.

Ook dit jaar heeft Cincinnati de ploeg uit Missouri verslagen in de reguliere competitie. In de vorige ronde gaven de Bengals hun zelfvertrouwen een boost door de favoriet van in het begin van dit seizoen, de Buffalo Bills, te verslaan. De ploeg uit Ohio won tien wedstrijden en blaakt van zelfvertrouwen in hun zoektocht naar een tweede plek in de Super Bowl op rij. Anderzijds heeft Kansas een licht voordeel, aangezien ze iets frisser voor de dag komen en voor een thuispubliek mogen spelen.

Het programma van de NFL deze week op Eleven Sports:

Zondag 29 januari

Maandag 30 januari

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top