Kan LeBron James nieuw record vestigen tegen Clippers?

Sport | Zowel de Lakers als de Clippers stellen dit jaar teleur in de NBA. Elke volgende wedstrijd is van groot belang, wil een van de ploegen de play-offs halen. LeBron James heeft de derby van woensdag in ieder geval al met stip aangeduid in zijn agenda.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Clippers en Lakers staan momenteel op de zesde en twaalfde plaats met slechts drie zeges van elkaar verwijderd. Woensdagavond spelen beide ploegen uit Los Angeles tegen elkaar in een derby. Beide ploegen wonnen twee wedstrijden op rij en verkeren eindelijk in betere vorm. De Clippers kunnen rekenen op een sterke Kawhi Leonard die na een blessure terug van weggeweest is. Aan de andere kant van het veld lijkt LeBron James op 38-jarige leeftijd nog steeds op topniveau te presteren.

Tot aan zijn veertigste?

Hoewel er in menig geschiedenisboeken al veel records van LeBron James staan geschreven, kan de speler in dit duel nog een nieuw record aan zijn immens palmares toevoegen. Enkele dagen geleden scoorde de King maar liefst 48 punten tegen de Rockets. De Houston Rockets is zo de 29e ploeg in de competitie tegen wie LeBron 40 punten of meer kon scoren. In het bijzondere lijstje ontbreekt voorlopig nog één ploeg: de Clippers.

In zijn huidige vorm zou LeBron dat cijfer woensdag wel eens kunnen overtreffen. De laatste tien wedstrijden speelt hij namelijk de pannen van het dak en laat hij ongelofelijke statistieken noteren. Hij maakt gemiddeld 35 punten, 9 rebounds en bijna 8 assists. Nogmaals, hij doet dit op 38-jarige leeftijd!

Carrièrerecord

Terwijl er hier en daar twijfels waren over de conditie en het niveau van de sterspeler, bewijst de King nu het tegendeel. Zijn leeftijd speelt hem weinig parten en hij kan zonder problemen nog wedstrijden op het hoogste niveau aan. Sinds een aantal maanden stellen velen zich de vraag: wanneer wordt hij de beste scorer in de geschiedenis van de NBA? 

Het vorige record staat op naam van Kareem Abdul-Jabbar en staat in de boeken sinds 23 april 1989. De speler scoorde in totaal 38.387 punten, een record dat LeBron James eigenlijk op een paar wedstrijden tijd kan verbreken. De Amerikaan heeft intussen 38.164 punten gemaakt in zijn carrière. Als hij op hetzelfde elan van de voorbije weken verdergaat, kan hij dat record in de eerste helft van februari al breken.

Het programma van de NBA deze week op Eleven Sports:

Woensdag 25 januari

Zaterdag 28 januari

Maandag 30 januari

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top