Kan Anderlecht de lijn doortrekken tegen Antwerp?

Sport | De Jupiler Pro League gaat deze week verder met de 23ste speeldag. Het zwaartepunt ligt op zondag, met onder andere Anderlecht - Antwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speeldag 23 van de Jupiler Pro League begint deze vrijdag (20u45) met de Luikse derby tussen Standard en AS Eupen. Na een ongeïnspireerde en ontstellend zwakke partij in Antwerpen, moeten de Rouches weer aanknopen met een driepunter als ze hun plek in de Europe play-offs willen veiligstellen en de kansen op de Champions’ play-offs gaaf willen houden. Eupen van zijn kant moet absoluut punten pakken om weg te komen uit de gevarenzone.

Strijd om de Europe play-offs

Zaterdag gaat de speeldag verder met de match tussen promovendus KVC Westerlo – een van de revelaties in de JPL – en KV Mechelen (16u). Waar de Maneblussers bezig zijn met de strijd om het behoud, mogen de Kemphanen hoop koesteren voor de Europe play-offs. Gezien de concurrentie zal een zege noodzakelijk zijn.

Want om 18u15 staan OHL en Sint-Truiden tegenover elkaar, die eveneens verwikkeld zijn in de strijd om de Europe play-offs. De twee middenmoters kloppen beiden op de poort van die play-offs. Tegelijkertijd vechten KV Kortrijk en KV Oostende een zespuntenmatch uit in de kelder van het klassement. In de razend spannende strijd om het behoud telt maar één ding: de driepunter. Een zege is broodnodig om in de flow te geraken en het licht aan het einde van de tunnel te blijven zien.

Tot slot wordt de zaterdag afgesloten met het langverwachte duel tussen het Sporting Charleroi van Felice Mazzu en zijn voormalige ploeg en liefde, Union (20u45), gecoacht door zijn ex-assistent Karel Geraerts. De Zebra’s beleven een grijs seizoen, terwijl Union in het geval van een overwinning druk kan blijven uitoefenen op de koploper, Racing Genk.

Anderlecht geherlanceerd?

Anderlecht won afgelopen weekend met de hakken over de sloot bij Seraing, waarmee paars-wit zich wat ademruimte gunde. Maar nu moeten de troepen van Brian Riemer het tegen een tegenstander van een heel ander kaliber opnemen: Antwerp (13u30). The Great Old hoopt de positieve lijn door te trekken na de masterclass tegen Standard. Zullen de manschappen van Mark van Bommel stokken in de krakende paars-witte wielen steken?

Na deze topper ontvangt Cercle AA Gent (16u). De Buffalo's zijn op dreef – ondanks een overvolle ziekenboeg en een krappe kern. Ze zijn de top vier binnengeslopen; een plek die ze niet meer zullen willen afstaan. Cercle langs zijn kant heeft ook iets om voor te strijden: uitzicht op een plaats in de top acht.

Vervolgens gaat het naar die andere Brugse ploeg, die afreist naar Zulte Waregem (18u30). Een zwalpend Club heeft sinds oktober niet meer gewonnen in de competitie. De mayonaise van Scott Parker pakt voorlopig niet, en nu blauw-zwart uit de top vier is getuimeld loert een crisis om de hoek. Omgekeerd groeit bij Essevee het vertrouwen na een 7 op 12. Zal de fusieploeg de regerend landskampioen een nieuwe tik toedienen?

Tot slot wordt de 23ste speeldag om 21u afgesloten met het treffen der extremen: soevereine koploper Racing Genk tegen rode lantaarn Seraing. Op papier zouden de Limburgers gehakt moeten maken van de hekkensluiter. Maar daarin schuilt ook het gevaar: het wordt oppassen voor overmoed en onderschatting.

De kalender van de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 27 januari

Zaterdag 28 januari

Zondag 29 januari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top