Biron drukt (dan toch) zijn stempel bij RWDM met zes goals in zeven duels

Sport | Voor het seizoen werd Mickaël Biron met de grote trom binnengehaald bij RWDM. De Martinikaan had evenwel het lang moeilijk om de hoge verwachtingen in te lossen. Maar stilaan staat de aanvaller weer op het niveau waar hij moet staan én is hij van levensbelang voor zijn club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo scoorde Biron in zijn laatste zeven competitieduels zes doelpunten. En die zes goals waren allemaal belangrijk. Tegen Lommel, Virton en Deinze scoorde de spits de openingsgoal terwijl hij tegen RSCA Futures en Beveren telkens een achterstand uitwiste en zijn team zo weer in de match bracht. De zesde goal was zijn tweede goal tegen Deinze, waarmee hij zijn team verzekerde van een 2-1 overwinning.

Biron zit inmiddels aan tien competitiedoelpunten. Daarmee is hij de eerste RWDM-spits die - sinds de terugkeer bij de profs - de kaap van de tien goals in één seizoen kan ronden. Zijn voorgangers (Nzuzi, De Camargo, Togui, Rocha, ...) slaagden daar de voorbije jaren niet in.

Afwachten of Biron zijn goede vorm van de laatste weken kan doortrekken naar de promotie Play-offs. Als hij daarin slaagt, dan kan hij wel eens de grote held gaan worden in Molenbeek. Niemand die dat enkele maanden geleden had verwacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top