Ronde van Saudi-Arabië en Ronde van Valencia beloven heel wat spektakel op te leveren

Sport |

Het begin van de maand februari kan wel eens voor heel wat wielrenners een toneel te worden om hun kunnen te etaleren. In de Ronde van Saudi-Arabië en de Ronde van Valencia zullen verschillende grote namen de kans krijgen om hun klimmersbenen een eerste keer te testen in het nog prille seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Saudi Tour (30 januari-3 februari)

Zestien teams, waaronder zes uit de World Tour, hebben hun deelname aan de derde editie van de Saudi Tour bevestigd, die van 30 januari tot 3 februari in Saoedi-Arabië afgewerkt wordt. Op het menu staan vijf etappes in het noordwesten van het land en daarin komen zowel sprinters als klimmers aan hun trekken.

Vorig jaar pakte de beloftevolle Belg Maxim Van Gils nog de eindoverwinning nadat hij de koninginnenrit naar zijn hand zette. Het was meteen zijn eerste professionele succes. De renner van Lotto Soudal hield de Colombiaan Santiago Buitrago van Bahrain-Victorious uiteindelijk met 36 seconden af.

Volg de Saudi Tour van 30 januari tot 3 februari op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Ronde van Valencia (1-5 februari)

In de Ronde van Valencia volgt de eerste echte test voor de grote rondes, met enkele van de beste klimmers uit het peloton die hun opwachting maken. Aleksandr Vlasov, Juan Ayuso, Mikel Landa en ook Damiano Caruso tekenen present.

Dit jaar is er geen enkele etappe volledig vlak en staat er ook geen tijdrit op het programma. In de vorige editie ontfutselde Vlasov nog de leiderstrui van Remco Evenepoel in de laatste etappe.

Volg de Ronde van Valencia van 1 tot 5 februari op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top