Stoomt Standard door naar de top 4?

Sport | Komend weekend wordt de 22e speeldag van de Jupiler Pro League afgewerkt. Heel wat topclubs zullen daarin punten proberen te sprokkelen om uiteindelijk in de Champions’ play-offs te geraken. Antwerp is daar een van, en zal de degens kruisen met Standard. De Waalse club heeft ook zijn zinnen gezet op een plaats in de top 4.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar voordat Antwerp en Standard het tegen elkaar opnemen, openen Racing Genk en AS Eupen de debatten. Vrijdagavond om 20.45 uur nemen de troepen van coach Wouter Vrancken het immers op tegen die van de Eupen. Eupen staat momenteel op plaats vijftien in de Jupiler Pro League en moet ervoor zorgen dat het degradatiespook niet meer van zich laat horen. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is door Racing Genk over de knie te leggen en punten te pakken.

Een tweede hold-up voor Union?

Op zaterdag neemt Zulte Waregem het vervolgens op tegen Westerlo. Zulte staat momenteel op plaats 16 en kampt dus met degradatiezorgen. Als ze komend weekend weten te winnen van Westerlo, en Eupen verliest van Racing Genk, doet Essevee een gouden zaak in de strijd om het behoud. Die wedstrijd begint om 16u00. Niet veel later, om 18u15, kijken de spelers van KV Mechelen en KV Kortrijk elkaar in de ogen terwijl de bal op dat moment ook aan het rollen gaat in Oostende.

Om 21u15 maken de spelers van Union zich op om een wedstrijd tegen hun concullega’s van OH Leuven te spelen. OHL doet het niet onaardig en staat momenteel op de negende plaats in de rangschikking. Coach Marc Brys zal er alles aan doen om punten te sprokkelen tegen de Brusselaars en de hoop op play-off 2 levend te houden. Union-coach Karel Geraerts heeft dit seizoen al meermaals aangetoond dat hij Union aardig kan laten voetballen, maar heeft wel nog negen punten goed te maken op leider Racing Genk.

De strijd om de Champions’ play-offs

Als Union dit weekend punten laat liggen, lacht Antwerp-coach Mark van Bommel zich waarschijnlijk in zijn vuistje. Antwerp staat momenteel op de derde plaats in de rangschikking, op vier punten van Union, en wil dichterbij de top 2 komen. The Great Old krijgt daarvoor zondag om 13u30 een nieuwe kans, en dat tegen Standard. De Rouches zakken dit weekend vol vertrouwen af naar De Bosuil nadat ze eerder deze week KV Mechelen hebben kunnen verslagen en beogen eveneens een plaats in de Champions' Play-offs.

Zondagmiddag om 16u00 zwaait RFC Seraing de deuren open tegen RSC Anderlecht. Anderlecht verkeert in crisis en staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats, op amper vijf punten boven de degradatiezone. Seraing is momenteel dan wel de rode lantaarn, toch zal de club proberen profiteren van de vertrouwenscrisis bij paars-wit.

Enkele uren later, om 18.30uur, zal landskampioen Club Brugge proberen om de negatieve spiraal te doorbreken tegen Charleroi. Sint-Truiden en AA Gent sluiten de 22e speeldag af met hun confrontatie op Stayen. AA Gent staat op een zucht van plaats 4, dus ook dat belooft een hevige strijd te worden.

Het programma van speeldag 22 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 20 januari

Zaterdag 21 januari

Zondag 22 januari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 
Sterke Benito Raman is net niet doortastend genoeg om Anderlecht te redden
Is Noah Ohio eindelijk gelanceerd bij Standard?
Julien de Sart: het ontbrekende puzzelstukje voor AA Gent in de strijd om de top vier?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top