Kan Holger Rune zijn eerste Grand Slam winnen op de Australian Open?

Sport | De Deen Holger Rune is een van de outsiders om de Australian Open te winnen. De nummer 9 van de wereldranglijst heeft een uitstekend jaar achter de rug en wil graag eindelijk eens een grandslamtitel winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Alcazar en Kyrgios die forfait hebben gegeven en Nadal, Ruud en Zverev uitgeschakeld zijn, kunnen er al heel wat kandidaat winnaars bij de mannen voor de Australian Open geschrapt worden. Is de rode loper nu met andere woorden uitgerold voor Novak Djokovic? Misschien. Maar het kan ook een kans zijn voor een outsider om als winnaar uit de bus te komen, zoals de Deen Holger Rune bijvoorbeeld, die in zijn eerste twee wedstrijden zeer sterk uit de hoek kwam en geen set verloor.

De 19-jarige Rune is het 9e reekshoofd in Australië. De kans dat hij een mooi parcours gaat afleggen is dus reëel voor de man die vorig jaar in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Ondanks die Australische tegenvaller in 2022 kende de jonge rechtshandige een uitzonderlijk seizoen met drie titels, waaronder de Paris Masters 1000 waar hij Novak Djokovic in de finale versloeg nadat hij ook Alcaraz, Rublev en Hurkacz uit het toernooi gewipt had.

Duidelijk doel

Holger Rune start in 2023 vol ambities en het winnen van een grandslamtoernooi is een van zijn grote doelen. Lukt hem dit op de Australian Open? De klus zal uiteraard niet gemakkelijk zijn. Voor Patrick Mouratoglou, lid van zijn staf en de gewezen coach van Serena Williams, draait alles om het neerzetten van constante prestaties. "Als je kunt doen wat hij gedaan heeft, is alles mogelijk. Nu moet hij het hele jaar zo kunnen presteren als in Bercy."

Het eerste wat hij moet doen is door de derde ronde komen, wat vorig jaar het glazen plafond was voor de Deen. De beste prestatie van de Deense speler op Wimbledon was ook het doorstoten naar de derde ronde. En zoals we weten, kan in tennis het psychologische een enorme invloed hebben. Als Rune er zaterdag in slaagt om Humbert uit schakelen, voelt hij zich misschien bevrijd en gaat hij wat vrijer spelen.

Nog ruimte voor verbetering

Ondanks een puike start gaf Rune echter toe dat er weliswaar nog een aantal dingen zijn die hij moet verbeteren. "Het was een goede start, ik voel me erg zelfverzekerd en ik kon de meeste kansen die ik kreeg benutten", zei hij, voordat hij wat meer inging op welke punten hij zich nog moet verbeteren om echt verder door te stoten in het toernooi. "Er staat veel druk op iedereen en veel spelers maken een kans om de Australian Open te winnen. Wie alles het beste onder controle heeft, maakt veel kans om te winnen. In mijn geval moet ik ook fysisch sterker worden, en ik wil een betere speler aan het net zijn, vaker volleyen en agressief zijn", analyseerde hij.

Met de kwaliteiten die hij al heeft, zou hij, als hij zijn spel op deze verschillende punten kan verbeteren, een geweldige tennisser kunnen worden. Zeker aangezien hij door zijn status al minder druk heeft dan veel van zijn concurrenten. Wordt Holger Rune dus de leuke verrassing van deze Australian Open?

Volg de Australian Open van 16 tot 29 januari op Eurosport 1 (basispakket van Proximus TV) en Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top