Will Still maakt stilaan naam in Frankrijk

Sport | Will Still keerde aan het seizoensbegin terug naar Reims als assistent, en na het vertrek van Oscar Garcia schoof hij er door naar de post van T1. En de Belg maakt indruk: sinds hij er overnam draait de ploeg als een tierelier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het liefdesverhaal tussen Will Still en Reims kent een vreemd verloop. Na zijn komst als assistent aan het begin van het seizoen 2021-2022, nadat hij aan de deur was gezet bij Beerschot, verliet de Belg de Franse club in oktober al om dezelfde functie te bekleden bij Standard, de club waar hij tussen 2015 en 2016 en enkele dagen in 2017 al werkzaam was. Aan het eind van het seizoen vertrok hij weer naar Reims, opnieuw als assistent. Sinds midden oktober is hij er hoofdcoach.

Toen het bestuur van Reims besloot Oscar Garcia uit zijn functie te ontheffen, vroegen ze Will Still om het stokje over te nemen als interim-coach terwijl ze op zoek gingen naar de ideale T1. Still kweet zich uitstekend van zijn taak. Tot aan de interlandbreak leidde hij zes wedstrijden zonder nederlaag en loodste Reims zo naar de 11e plaats. Voldoende om het bestuur te overtuigen hem officieel aan te stellen als T1.

Nog steeds ongeslagen

“Het is een geweldig teken van erkenning van de bestuursleden. Het is aan mij om hen te bedanken voor het vertrouwen met goede prestaties en Stade de Reims verder vooruit te helpen”, zei de jongste coach in de Ligue 1 kort na zijn aanstelling. We kunnen alleen maar vaststellen dat de man woord houdt.

Na een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag is Will Still op hetzelfde elan doorgegaan. Onder zijn leiding zijn de Champenois nog steeds ongeslagen: ze boekten nog een overwinning in de Franse beker en in de competitie trokken ze de lijn door met twee gelijke spelen en een overwinning. Merkwaardig statistiekje: in de Ligue 1 wisselt Reims een zege steevast af met een gelijkspel. Nooit twee overwinningen op rij, nooit twee wedstrijden op rij zonder winst.

Vertrouwensspel

Onder Still is Reims getransformeerd. Er is zelfs sprake van een ware metamorfose, gezien het diametraal tegenovergestelde spel dat de Belg op de mat brengt ten opzichte van zijn Catalaanse voorganger. Voortaan neemt Reims het spel in eigen handen, dicteert het zijn wet en legt het zijn stijl op. Met hun techniek, combinaties en aanvallende intenties is het voetbal van Reims nu een lust voor het oog.

Still slaagde erin om vertrouwen te injecteren in een groep die met een diepe vertrouwenscrisis kampte. Onder zijn leiding klom Reims op naar de buik van de Ligue 1, naast Nice en Lyon. Het ziet ernaar uit dat de club een rustig seizoen zal doormaken en zich alvast kan voorbereiden op het volgende. Het geleverde spel van de spelers doet vermoeden dat de toekomst er weleens heel rooskleurig kan uitzien in de Champagnestreek.

Meer voetbalnieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top