Luik mag ambitieus zijn na Amerikaanse overname

Sport | Luik begint aan een nieuw tijdperk. De club viel in Amerikaanse handen en de nieuwe voorzitter wil de volgende stap zetten met zijn team. Met meer middelen moet Luik naar de Belgische top doorstoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Midden december werd basketbalclub Luik overgenomen door de Amerikaanse investeerder Ernie Cambo. De club, die vanwege financiële moeilijkheden zelfs onder het toezicht stond van het gerecht om zijn schulden af te betalen, kan weer ademen. De schuldenlast van 300.000 euro werd weggewerkt. Cambo deed echter meer dan dat.

Gerichte versterking

Zijn eerste beslissing was om Lionel Bosco aan het hoofd van het team te vervangen door Brad Greenberg. Deze 68-jarige Amerikaan heeft een mooi cv. Hij was met name assistent bij de Clippers en bij de Knicks in de jaren 80. Daarnaast was hij ook General Manager van de Sixers gedurende twee seizoenen voordat hij weer coach werd. In 2012 werd hij kampioen van Israël met Maccabi Haifa. Luik kreeg er dus een brok ervaring bij.

En ook daar stopte het niet, want de coach kreeg meteen enkele stevige versterkingen van Cambo. De sterke buitenspeler Avelon John (26 jaar, 2,03m), pivot Jamelle Hagins (32 jaar, 2,06m), point guard en Puerto Ricaans international Angel Rodriguez (30 jaar, 1,80m) en… zijn zoon Anthony Cambo (23 jaar, 1,91m). Kevin Tumba kwam over van Brussel. Luik mag dus alvast hopen op een veel betere toekomst.

Europees ticket?

Luik staat onderaan in het klassement van de BNXT League en staat op vier punten van de play-offs. Maar de club heeft het vizier vooral gericht op de Beker van België. Op 20 januari komt Antwerpen op bezoek en op 25 januari volgt de terugmatch. Luik hoopt deze wedstrijden in de halve finales tot een goed einde te brengen en hoopt stiekem een Europees ticket te bemachtigen via de bekercompetitie.

Ernie Cambo waagde zich niet aan grote uitspraken. “We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. We proberen elk duel te winnen”, sprak hij in de Waalse pers. In Luik mag men alvast hoop koesteren op mooie jaren. Met de financiële inbreng zouden ze op termijn wel eens een hoofdrol kunnen gaan spelen in de BNXT League.

Volg de wedstrijden van de BNXT League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top