Julien de Sart: het ontbrekende puzzelstukje voor AA Gent in de strijd om de top vier?

Sport | AA Gent-middenvelder Julien de Sart heeft eindelijk weer 90 minuten gespeeld in de competitie. Dat was niet meer gebeurd sinds mei. Kan zijn terugkeer de Buffalo’s in de top vier en voorbij rivaal Club Brugge loodsen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een 2-1-overwinning op KV Kortrijk bracht Gent een stap dichter bij een kwakkelend Club Brugge, waar het tij nog moet keren ondanks de komst van Scott Parker. Hein Vanhaezebrouck kan sinds kort weer rekenen op Julien de Sart. De Luikenaar stond in de basis tegen zijn ex-club en speelde de wedstrijd uit. Het waren z’n eerste competitieminuten sinds begin mei.

De Sart zat lang in het sukkelstraatje. Niet dat zijn coach niet op hem rekende, maar problemen met zijn buikspieren en adductoren en de operaties die daarop volgden hielden hem in augustus en september aan de kant. Hij keerde begin oktober terug en speelde een poosje totdat hij opnieuw zijn hamstring blesseerde. Pas vlak voor het WK maakte de middenvelder z’n wederoptreden, waarna hij tijdens de WK-break opnieuw 100% speelklaar geraakte.

Het einde van de tunnel

Voor de speler is het duidelijk het einde van een lange beproeving. “We dachten dat een operatie aan de buikspieren voldoende zou zijn, maar helaas bleken de adductoren het grootste probleem”, vertelde hij aan het einde van het kalenderjaar aan Het Nieuwsblad. “Ik speelde vorig seizoen al met pijn. Het begon in september en ik kreeg toen ook regelmatig injecties. Soms vroeg ik me tijdens de warming-up af of ik de match fysiek wel aankon. Het was niet gemakkelijk.”

“Vandaag voel ik me bevrijd, hoewel ik soms nog wat pijn voel. Nu moet ik alleen nog wat meer opwarmen. Ik ben 27, dus ken m’n lichaam. Het was ook de eerste keer dat ik zo lang in de lappenmand lag; op mijn leeftijd was dat even wennen. Ik moet nu gewoon naar mijn lichaam luisteren. Normaal gesproken wordt het ook beter als het wat warmer wordt.”

De ontbrekende schakel?

Waar hij tegen Standard nog op de bank bleef zitten, kon hij tegen Antwerp weer een basisplaats veroveren en speelde hij 69 minuten. Afgelopen weekend kon hij tegen KV Kortrijk weer een wedstrijd uitspelen. De laatste keer dat hij 90 minuten volmaakte in de competitie was op 7 mei, in een wedstrijd tegen KV Mechelen in play-off 2.

Zijn terugkeer is een opsteker voor La Gantoise, dat aan het begin van het seizoen een profiel als dat van hem miste. Als rasechte box-to-box bestrijkt de voormalige Standard-man een groot deel van het veld. Hij speelt een belangrijke rol in zowel balrecuperatie als omschakeling. Met zijn rechtervoet, een van de mooiste in de competitie, kan hij messcherpe tegenaanvallen op gang zetten. Met hem in het team zou AA Gent wat meer evenwicht moeten vinden.

Volg de Jupiler Pro League, en met name KAA Gent - Sporting Charleroi op 19/1 om 18u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top