Spirou Charleroi wil zegereeks verderzetten tegen Aalst

Sport | De leider in het klassement van de BNXT League, Spirou Charleroi, trekt vrijdagavond naar Okapi Aalst. Charleroi gaat er op zoek naar een zevende opeenvolgende overwinning in de competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee maanden al, zo lang is Spirou Charleroi ongeslagen in de BNXT League. Spirou is hét te kloppen team van het moment in de Belgische basketbalcompetitie bij de mannen. Na de nederlaag tegen Limburg United eind november kon Charleroi elke wedstrijd winnen. Dat deden ze ook tegen grote namen als Filou Oostende, en dat wil wat zeggen. 

Op de laatste speeldag nam de ploeg zelfs revanche tegen Limburg in de clash tussen de twee topploegen. Dit weekend kunnen Jhivvan Jackson en zijn kompanen voor de zevende keer op rij winnen en hun leiderspositie verstevigen.

Aalst zal dus op zijn hoede moeten zijn, want in tegenstelling tot de Waalse tegenstander verkeren zij helemaal niet in een goede vorm. Okapi verloor zes wedstrijden op rij en kon het tij pas keren in de laatste wedstrijd tegen Kangoeroes Mechelen. Zij verloren de kamp om de vierde plaats waardoor Aalst met iets meer motivatie dan voorheen richting de match tegen Charleroi kan trekken. Spirou weet ongetwijfeld ook nog dat Aalst begin november in hun eigen stadion op prachtige wijze wist te winnen. De thuisploeg werd dan met 73-94 geklopt. Charleroi is dus ongetwijfeld uit op wraak.

Volg het hele seizoen het beste van de BNXT League, inclusief de wedstrijd tussen Okapi Aalst en Spirou Charleroi nu vrijdag 27 december vanaf 20u15 op Pickx Sports 1, heel het seizoen lang op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top