De uitdaging blijft groot voor de Red Lions na hun zege tegen Zuid-Korea

Sport | Afgelopen zaterdag hebben de Red Lions het wereldkampioenschap hockey aangevat. Ze wonnen met 5-0 tegen een Zuid-Koreaanse underdog. De Belgen namen dus een vliegende start, maar het moeilijkste moet nog komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Lions declameren het al enkele weken: ze zijn klaar om hun WK-titel van 2018 te verdedigen. "We wachten hier al anderhalf jaar op, sinds de Olympische Spelen, (...) We zijn hongerig", zei Victor Wegnez voor de afreis naar het WK in Bhubaneswar, India.

"We hebben ons lang op dit toernooi voorbereid, de groep is er klaar voor. De soms moeilijkere momenten, zoals de trainingen tijdens de eindejaarsvakantie, zijn goed verlopen. Nochtans waren die niet gemakkelijk, want we hadden nooit eerder in die periode getraind. Maar vooral de wedstrijd tegen Duitsland zal cruciaal zijn. Als we morgen op ons best spelen en met elke wedstrijd groeien, zouden we ons zonder al te veel moeite moeten plaatsen voor de kwartfinales", aldus verdediger Gauthier Boccard net voor de match tegen Zuid-Korea.

België nam inderdaad een puike start en versloeg zijn eerste tegenstander met 5-0, waardoor het de eerste plaats in groep B veroverde. Maar het moeilijkste moet nog komen.

Duitsland volgende tegenstander

Dinsdag moeten de Red Lions het opnemen tegen Duitsland in wat een zware wedstrijd belooft te worden. De Belgen zullen zeker niet kunnen rekenen op hun verdediger Arthur Van Doren. Hij is twijfelachtig voor deze beslissende wedstrijd voor de eerste plaats in groep B. "Arthur Van Doren blokkeerde een paar dagen geleden zijn rug en de pijn kwam terug bij een beweging aan het einde van de eerste helft. Het is niets ernstigs, maar hij is onzeker voor dinsdag", bevestigde Denis Van Damme, hoofd communicatie van de Belgische hockeybond, na de wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Bovendien zijn de omstandigheden in India niet optimaal. "Mentaal is het heel moeilijk. Je moet 25 dagen lang rijst en kip eten, niets anders. En letten op je voeding. We zijn vaak ziek. De luchtkwaliteit is verschrikkelijk. Qua omstandigheden zou ik dit geen enkele sportman of -vrouw toewensen", aldus Victor Wegnez.

Er is nog een lange weg te gaan op het WK. Maar we weten allemaal dat de Red Lions in staat zijn tot grootse prestaties.

Ben je fan van hockey? Volg het beste uit de ION Men’s Hockey League via de zenders Pickx+ Sports beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top