Maken Courtois en Hazard met Real Madrid kans op een nieuwe zege in de Spaanse Super Cup?

Sport | Aanstaande zondag staan Real Madrid en FC Barcelona tegenover elkaar in de finale van de Spaanse Supercup. Pickx bekijkt of Madrid met Courtois en Hazard zicht heeft op een nieuwe Super Cup-trofee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het eerst sinds 2017 treffen Real Madrid en Barça elkaar in de finale van de Spaanse Supercup. Een Clásico die de voetbalfans ongetwijfeld zal bekoren en waarmee Thibaut Courtois en Eden Hazard, de twee Belgen van de hoofdstedelijke voetbalclub, een nieuwe titel zouden kunnen winnen. Samen hebben de twee spelers al 2 La Liga, 1 Champions League, 1 Europese Super Cup en 2 Spaanse Super Cups gewonnen. Als ze de Spaanse Supercup opnieuw binnenhalen, zou het hun zevende gemeenschappelijke zege zijn.

Dankzij Thibaut

Het bereiken van de finale was geen spreekwoordelijke wandeling door het park voor Real. Net zoals Barcelona moest de Madrileense ploeg knokken tot aan de penaltyreeks tegen Valencia om de zege te behalen. Dat Real nu een finalewedstrijd mag spelen, heeft het ook voor een niet gering deel te danken aan Thibaut Courtois. Hij redde de Madrileense meubels met een paar knappe saves tijdens de wedstrijd en kon het laatste beslissende schot van Valencia blokkeren.

Het is maar de vraag of de mannen van Carlo Ancelotti nog fris genoeg zijn om in de finale tegen eeuwige rivaal FC Barcelona te spelen. Aan het doorzettingsvermogen van Courtois hoeven we alvast niet te twijfelen, maar bij andere spelers zal de finalestrijd zwaarder doorwegen. Misschien kan Ancelotti andere spelers tijd op het veld gunnen en zo een beslissende doorbraak forceren

Speelkans voor Hazard?

Eén van de spelers die tijdens de pot tegen Valencia niet aan de bak mocht, was Eden Hazard. Het is de vraag of Ancelotti hem zal inschakelen in de Clásico tegen FC Barcelona. Zijn laatste wedstrijd in de beker pleitte niet in zijn voordeel, hij zette daar een nogal lauwe prestatie neer tegen een team uit een lagere divisie. Tenzij er een wonder gebeurt, is de kans groot dat zijn speeltijd beperkt blijft. Supporters van Real kunnen alleen maar hopen dat zijn bijdrage uiteindelijk meehelpt om Real naar een overwinning in de Spaanse Super Cup te stuwen.

Volg zondag vanaf 19u40 de finale van de Spaanse Supercup op VTM 2.

Nog meer nieuws:
Arthur Vermeeren: de groeibriljant op het middenveld van Royal Antwerp 
Kan João Félix een comeback maken bij Chelsea?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top