De NFL maakt zich op voor de eerste ronde van de play-offs

Sport | Na het reguliere seizoen is het alweer tijd voor de play-offs in de NFL. De ‘Wild Card’ ronde, de eerste ronde zonder de top twee teams van het begin van het seizoen, de Chiefs en Eagles, begint dit weekend met in totaal twaalf teams. Pickx lijst de duels op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

San Francisco 49ers (2) – Seattle Seahawks (7)

Meteen een westelijke strijd om het Wild Card Weekend te beginnen. De 49ers wisten al langer dat ze de play-offs zouden halen, ze hebben namelijk tien (!) keer op rij gewonnen, maar hun tegenstander werd pas bekend op de laatste dag van het reguliere seizoen. Iedereen verwachtte dat de Green Bay Packers en Aaron Rodgers naar San Francisco zouden afreizen, maar uiteindelijk was die rol voorbehouden voor Seattle. Al zouden de Seahawks geen al te groot probleem mogen vormen voor de 49ers. In de reguliere competitie moesten ze al twee keer in het stof bijten tegen de ploeg uit Californië. 

Jacksonville Jaguars (4) – Los Angeles Chargers (5)

Voor het eerst sinds 2017 zijn de Jaguars op weg naar de play-offs. Dat maakt de Jaguars tot het slechtste team in de competitie over de laatste twee seizoenen. Toch is de franchise uit Florida erin geslaagd als eerste te eindigen in hun divisie in de AFC South dankzij een zwaarbevochten overwinning afgelopen weekend tegen de Titans. Hun tegenstander, de Chargers, konden ze in september nog domineren (10-38), dus de kwalificatie lijkt binnen handbereik. Al eindigde Los Angeles natuurlijk niet toevallig net achter de Chiefs in de AFC West. 

Buffalo Bills (2) – Miami Dolphins (7)

Nog een wedstrijd tussen twee teams uit dezelfde divisie, de AFC East. Ondanks de moeilijke affaire Damar Hamlin, slaagden de Bills erin als nummer twee te eindigen in de American Conference dankzij een eindoverwinning op de Patriots. De Dolphins waren maar al te blij met het verlies, want zo konden zij hun play-off-plaats vastleggen. De Dolphins staan wel voor een zware taak tegen een team dat zeven opeenvolgende wedstrijden heeft gewonnen. Maar ze weten ook dat ze hun tegenstanders in het reguliere seizoen het vuur aan de schenen gelegd hebben, met name door ze te verslaan in het Sun Life Stadium. De aanwezigheid van quarterback Tua Tagovailoa, die sinds week 16 afwezig is, zal cruciaal zijn in deze match-up.

Minnesota Vikings (3) – New York Giants (6)

Na zes jaar afwezigheid, maken de Giants hun comeback in de play-offs. Na een uitstekende seizoensstart mogen de Giants met ambities naar Minneapolis afreizen. De Vikings hebben nochtans met een record van 13 overwinningen en 4 nederlagen de beste papieren, maar New York, slechts derde in de NFC East, liet eind december in het Midwesten zien dat Justin Jefferson en zijn teamgenoten het de Vikings moeilijk kunnen maken (27-24).

Cincinnati Bengals (3) - Baltimore Ravens (6)

Als finalist van vorig seizoen, is Cincinnati erop gebrand de Super Bowl te winnen, maar daarvoor moeten Joe Burrow en de zijnen eerst voorbij de Ravens. In het reguliere seizoen stonden ze al twee keer over elkaar. In de eerste wedstrijd van de AFC North had Baltimore de overhand, maar vorige week nam de franchise uit Ohio wraak op het B-team van de tegenstander en pakte zo haar achtste overwinning op rij. Kan het A-team van de franchise uit Maryland de zaken omdraaien?

Tampa Bay Buccaneers (4) – Dallas Cowboys (5)

Tom Brady moet zijn droom om een achtste Super Bowl te winnen nog niet vaarwel zeggen. De Buccaneers hadden een zeer moeilijke eerste helft van het seizoen, en eindigden de klassieke fase met een negatief record van 8 overwinningen en 9 verliezen, maar ze slaagden er toch in om bovenaan de National Conference South divisie te eindigen. Dallas daarentegen kon de laatste weken niet echt overtuigen en beet dit seizoen al in het stof tegen de ploeg uit Florida. De Cowboys weten dat ze op hun hoede en op hun best zullen moeten zijn om de meest succesvolle speler in de geschiedenis van de NFL ten val te brengen.

De NFL-kalender deze week op Eleven Sports:

Zaterdag 14 Januari

Zondag 15 januari

Maandag 16 Januari

Dinsdag 17 januari

Volg de NFL het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top