Didier Deschamps kan nog meer geschiedenis schrijven bij Frankrijk

Sport | De kogel is door de kerk. Didier Deschamps heeft zijn contract bij de Franse voetbalbond verlengd tot 2026. De bondscoach hoopt nog meer geschiedenis te schrijven bij het nationaal team van Frankrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frankrijk verloor op het afgelopen WK de finale tegen Argentinië na het nemen van strafschoppen. Didier Deschamps liet voordien al weten dat hij graag nog verder zou willen werken als Frans bondscoach, ook al waren er veel geruchten dat Zinédine Zidane na het WK zijn plaats wel eens zou kunnen innemen. De Franse voetbalbond dacht even na. Ze toonden zich echter tevreden over het werk van Deschamps, die al 10 jaar zeer goede resultaten weet te boeken met Les Bleus.

Een nieuwe dynamiek leek niet nodig en daarom werd beslist om voor stabiliteit te kiezen. De voetbalbond maakte vandaag bekend dat Didier Deschamps bijtekende tot 2026. De coach kan dus met een gerust gemoed afzakken naar het EK van 2024 in Duitsland en zonder ongelukken ook richting het WK 2026, dat zal plaatsvinden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Straffe cv

Didier Deschamps is al 10 jaar bondscoach van Frankrijk en daarmee is hij de langstzittende Franse bondscoach ooit. Hij won 89 interlands, verloor er 22 en speelde 29 keer gelijk. Michel Hidalgo volgt hem als langstzittende bondscoach met 8 jaar en 3 maanden op de teller. Als Dechamps het tot 2026 weet vol te houden, zal hij maar liefst 14 jaar bondscoach zijn geweest.

Zijn staat van dienst is ondertussen even indrukwekkend als zijn lange levensduur. In 2014 eindigde het WK-avontuur nog in de kwartfinales, maar in 2016 loodste hij zijn team naar de EK-finale, in 2018 won Frankrijk het WK, in 2021 werd de Nations League gewonnen en in 2022 was er dus de WK-finale. Alleen Roger Lemerre wist dergelijk succes te boeken door het EK 2000 en in 2001 de Confederations Cup te winnen.

Het einde voor Benzema

Voor Karim Benzema is het nu helemaal game over. Hij keerde terug naar het nationaal team op het EK 2020, maar het WK 2022 viel helemaal in het water. Hij viel uit met een blessure en de aanvaller van Real Madrid werd al snel naar huis gestuurd. Benzema was liever langer gebleven, aangezien hij vrij snel fit geraakte. De spits was boos en na de WK-finale kondigde hij zijn afscheid aan als international. Met Deschamps zal het nooit meer in orde komen. Voor de Gouden Bal-winnaar is een mogelijke terugkeer nu definitief uitgesloten.

Deschamps zal zijn team de komende jaren verder uitbouwen rondom Kylian Mbappé. Hij bewees op het WK dat hij dé sterspeler is van dit team. Deschamps voerde al wat verjonging door, door onder meer Aurélien Tchouaméni kansen te geven. Vooraan zal hij ook een vervanger moeten zoeken voor de ondertussen 36-jarige Olivier Giroud. Met zijn nieuw vierjarig contract kan Deschamps alvast werken op de korte en lange termijn.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top