Terugkeer van de autosport: Vandoorne wil wereldtitel verdedigen en Dakar gaat loodzware laatste week in

Sport | Met de feestdagen nauwelijks achter de rug is het alweer tijd voor autosport. Zowel in de formule E als in Dakar staat er heel wat te gebeuren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandoorne zet titel weer op het spel in Mexico

Seizoen 9 van de Formule E belooft in meerdere opzichten bijzonder te worden. Geniet nog even van de Belgische wereldkampioen Stoffel Vandoorne, want hij zet in het nieuwe seizoen zijn wereldtitel weer op het spel. Vandoorne veranderde van team en gaat nu voor DS Penske rijden. Dat terwijl hij derde F1-piloot bij Aston Martin is. 

Ook dit seizoen verwelkomt de Formule E haar Gen 3 wagen, haar derde generatie eenzitter. De wagen is sneller, krachtiger en lichter en benadert steeds meer de prestaties van die met verbrandingsmotoren. En hoewel Mercedes, het voormalige team van Vandoorne, zich heeft teruggetrokken uit de Formule E, zal het kampioenschap enkele mooie namen verwelkomen, zoals Cupra, McLaren en Maserati. In 2023 staan er 16 evenementen in 11 verschillende steden op het programma. De eerste afspraak is 14 januari in Mexico City.

Volg deze eerste ronde van de Formule E op zaterdag 14 januari vanaf 20u50 op Eurosport 2, beschikbaar in de optie Pickx Sports.Beslissende week voor de Dakar 2023

Na een rustdag op maandag gaat de Dakar 2023, die in Saoedi-Arabië wordt gehouden, zijn laatste week in. De finish staat die aanstaande zondag bij Dammam gepland. De tweede week van de race belooft een zware te worden, de piloten moeten vier dagen door onontgonnen woestijn genaamd ‘The Empty Quarter’ rijden.

David Castera, de directeur van het evenement, ging tijdens de presentatie dieper in op de passage door de woestijn. "Het is een gigantisch gebied waar zand koning is, vooral in zijn meest majestueuze vorm, de duin." Hier vindt op 12 januari tussen Shaybah en Ardah de koninginnenrit van deze 45e editie van het evenement plaats. "Dit is het grootste deel van ‘The Empty Quarter’ met 275 kilometer alleen in de duinen. Het gaat lang duren want de gemiddelden zijn niet snel. De chauffeurs rijden gemiddeld tussen de 40 en 60 km/u op dit terrein. Ze gaan dan naar een ouderwets bivak, waar ze in tenten slapen.”

De duinen kunnen voor de coureurs wel eens de ultieme speeltuin zijn om gaten te slaan, of juist een valkuil waar alle ambities teloor gaan.

Volg de Dakar Rally Raid 2023 op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top