Na Ronaldo leeft Saoedi-Arabië op het ritme van de Spaanse Super Cup

Sport | Op 11 januari begint de Spaanse Super Cup. Net als vorig jaar vindt de wedstrijd plaats in Saoedi-Arabië. En net zoals dit sinds 2019 het geval is, zullen er vier teams deelnemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl 16 Spaanse voetbalploegen hun wedstrijden in La Liga zullen voortzetten alsof er niets is gebeurd, hebben 4 teams recht op een pauze in de competitie om deel te nemen aan de Spaanse Super Cup, van 11 tot 15 januari. De vier gelukkigen zijn Betis, winnaar van de Spaanse beker, finalist Valencia, Spaans kampioen Real Madrid en Barcelona, de nummer twee.

Net als vorig jaar wordt de competitie niet op Spaanse bodem gespeeld, maar in Saoedi-Arabië, in Riyadh. Maak je geen illusies: dit is vooral voor marketing- en economische redenen. Maar laat dit je niet tegenhouden om te genieten van enkele mooie duels.

Een Clásico in de finale?

In de halve finales neemt elke winnaar van de ene competitie (titel of beker), het op tegen de runner-up van de andere competitie. Zo zal Real Madrid spelen tegen Valencia terwijl Betis Barça zal treffen. Het duel tussen Real en Valencia vindt plaats op 11 januari, terwijl die tussen Betis en de Catalanen de volgende dag wordt gespeeld.

Dankzij het huidige wedstrijdschema bestaat er een kans dat we een Clásico in de finale gaan zien, wat sinds 2017 niet meer is voorgekomen. Als we uitgaan van de La Liga-ranglijst is dat niet onwaarschijnlijk aangezien Barça en Real gezamenlijk de top van de ranglijst bezetten.

Nieuwe kans voor Hazard?

Voor Belgische voetbalfans is het vooral uitkijken naar de resultaten van Real Madrid, de ploeg van Thibaut Courtois en Eden Hazard. Hazard wist geen doelpunten te maken in de Copa del Rey, hoewel zijn tegenstander uit de Spaanse Derde Klasse kwam. Het is daarom maar de vraag of Carlo Ancelotti hem nog een kans zal geven tegen Valencia.

Veel ploegen in de Spaanse Super Cup hebben gedurende de laatste jaren weinig spelers gewisseld. Eén van de uitzonderingen is Eden Hazard, die in juni 2019 overkwam van Chelsea. Met deze belangrijke voetbalbeker in het vooruitzicht, is het belangrijk dat Hazard beter presteert dan in de Copa del Rey. Het zou namelijk kunnen dat dit zijn laatste kans in de Spaanse competitie is.

Het programma van de Spaanse Super Cup:

Finale
  • Zondag 15 januari vanaf 19u30 op Club RTL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top