Virton haalt Pierre Bourdin terug naar 1B

Sport | Pierre Bourdin is weer voetballer! De verdediger zat een half jaar zonder club nadat hij zijn contract bij Beerschot stopzette via een degradatieclausule, maar daarna geen nieuwe werkgever vond. RE Virton haalde hem nu naar Luxemburg om mee de strijd tegen de degradatie tot een goed einde te brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De rode lantaarn van de Challenger Pro League schotelde de 28-jarige Bourdin een contract voor tot medio 2024. De verdediger krijgt nog een tweetal weken om opnieuw ritme op te doen nadat hij de voorbije periode wel meetrainde bij PSG B.

Met Bourdin haalt Virton wel een brok 1B-ervaring in huis. De Fransman speelde tussen 2015 en 2020 meer dan 150 1B-duels voor Cercle Brugge, Lierse SK en Beerschot. Bourdin promoveerde dan in 2020 naar 1A met Beerschot en speelde in de twee daaropvolgende seizoenen meer dan 50 duels in 1A.

Na de degradatie dacht Bourdin elders aan de slag te blijven op het hoogste niveau, maar dat draaide dus verkeerd uit. Nu moet hij mee tegen de degradatie gaan vechten in de reeks waarin Beerschot momenteel de fiere leider is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top