Welke teams kwalificeren zich alsnog voor de play-offs in de NFL?

Sport |

Op de 18e en laatste speeldag van de reguliere competitie in de NFL wordt duidelijk welke teams zich alsnog zullen plaatsen voor de play-offs. Met de Seahawks, de Lions en de Packers zijn er nog drie teams in de running. De AFC probeert op zijn beurt de draad zo goed mogelijk op te pikken na de hartaanval van Damar Hamlin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs

Het duel tussen Las Vegas Raiders en Kansas City Chiefs in de AFC West wordt er een tussen de nummer drie en de nummer één. Hoewel de plaatsen reeds vastliggen, gaat Kansas op zoek naar een vijfde opeenvolgende overwinning om zijn kansen op het behalen van de Conference te maximaliseren. Momenteel zijn de Chiefs vrij in de eerste ronde van de play-offs, maar omwille van wat er gebeurde met Hamlin in de partij tussen de Bills en de Bengals heerst er nog onzekerheid rond het eindresultaat. Buffalo telt voorlopig een zege minder met nog een wedstrijd achter de hand.

Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans

De winnaar van deze finale in de AFC Zuid stoot door naar de play-offs. De Jaguars, eerste in de divisie, hebben de beste papieren in hun bezit na vier zeges op rij, terwijl de Titans tegen zes opeenvolgende nederlagen aanliepen.

Seattle Seahawks - Los Angeles Rams

Seattle maakte vorige week tegen de Jets komaf met een mindere reeks en droomt zo nog altijd van de play-offs. De nummer twee van de NFC West kan de 49ers niet meer bijbenen aan de leiding, maar kan wel nog bij de beste twee eindigen. Daarvoor zullen ze Los Angeles moeten verslaan en moeten hopen dat de Packers thuis verliezen van Detroit.

Green Bay Packers - Detroit Lions

Voor Green Bay is de opgave simpel om de play-offs te bereiken: winnen van de Lions. Laatstgenoemde moet én zelf triomferen én ook hopen op een nederlaag van de Seahawks. Zowel de Lions als de Seahawks wonnen en verloren acht keer, maar door het verlies van Detroit in Seattle in oktober zijn de Seahawks in het voordeel.

De kalender van de laatste reguliere speeldag in de NFL op Eleven Sports:

Zaterdag 7 januari

Zondag 8 januari

Maandag 9 januari

Volg de NFL het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top