De toekomstige Rode Duivels: Koni De Winter, de nieuwe rots in de branding?

Sport |

In 2023 stelt Pickx elke donderdag een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Koni De Winter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Winter wordt vaak gepresenteerd als een grote belofte van het Belgische voetbal. De 20-jarige verdediger verkaste in 2018 van Zulte Waregem naar Juventus. In het voorbije seizoen werd hij bijna uitgeleend aan Club Brugge, maar de Oude Dame hield hem uiteindelijk aan boord. De Winter vergaarde zelfs zijn eerste minuten in het eerste elftal in de UEFA Champions League tegen Chelsea en Malmö, waarmee hij uitgroeide tot jongste basisspeler in de clubgeschiedenis op het Kampioenenbal.

In de Serie A zat hij enkele malen op de bank, maar de Antwerpenaar kreeg finaal geen speelgelegenheid en verdween naar het achterplan. Hij moest genoegen nemen met wedstrijden bij het B-team in de Serie C, waar hij in net geen 30 ontmoetingen zijn opwachting maakte. In de zomer van 2022 achtte hij de tijd rijp om andere lucht op te snuiven en zich zo verder te kunnen ontwikkelen op het hoogste niveau. Er volgde een uitleenbeurt aan eersteklasser Empoli.

Polyvalente verdediger

De Winter werd hoofdzakelijk opgeleid als centrale verdediger, maar kan zich beroepen op zijn polyvalentie. Hij kan namelijk naast de centrale posities op zowel de links- als de rechtsachter uit de voeten. Ook als verdedigende middenvelder kan hij met zijn 1 meter 91 een interessante rol spelen in het luchtruim.

In 2021 ontpopte De Winter zich overigens tot verdedigingsleider van de Rode Duivels U21 tijdens de kwalificaties voor het EK. In Toscane hoopt de beloftevolle Belg nu te bevestigen door wekelijks minuten te maken bij een club in de buik van het Italiaanse klassement. Voorlopig kwam hij in acht competitieduels in actie, waarvan zes als titularis.

Vermits de achterhoede van de hoofdmacht van de Rode Duivels ondertussen in volle heropbouw zit, weet De Winter dat er plaatsen zullen vrijkomen in de linie voor Thibaut Courtois in de maanden en jaren die komen gaan. Als hij erin slaagt zijn enorme potentieel te bevestigen, zal de af te leggen weg in elk geval niet meer zo heel lang zijn voor de huurling van Empoli.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top