De toekomstige Rode Duivels: Roméo Lavia, de eerstvolgende nummer 6 van de Rode Duivels?

Sport | Welkom bij de nieuwe Pickx serie over de toekomstige Rode Duivels. Vandaag stellen we je voor aan Roméo Lavia, een jonge veelbelovende speler uit Brussel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge Roméo Lavia, geboren in Brussel in 2004, viert zijn 19e verjaardag op 6 januari 2023. Hij is erg jong, maar hij heeft al veel ervaring die veelbelovend is voor de toekomst van zijn carrière. Hij begon hartje Brussel, in Woluwe, voordat hij op achtjarige leeftijd naar het opleidingscentrum Neerpede van RSC Anderlecht trok. Hij speelde voor RSCA tot zijn zestiende.

Lavia verliet Anderlecht vervolgens voor Manchester City, waar hij in de zomer van 2020 zijn eerste profcontract tekende. Hij won met City het Engelse U18-kampioenschap en leerde optrekken met Pep Guardiola en vele andere wereldsterren. In 2022 verhuisde hij naar Southampton FC, waar hij een vijfjarig contract tekende. Maar nu hebben de Blues van Chelsea al interesse in hem getoond. 

Roméo Lavia is zijn internationale carrière ook goed begonnen. Hij speelde vanaf 2019 voor de Rode Duivels U15, daarna bij de U16. Bij die laatste droeg hij ook de aanvoerdersband.

Als middenvelder heeft Lavia indruk gemaakt over het Kanaal. Zijn eerste wedstrijden waren briljant, en hij heeft laten zien dat hij verdedigend zeer solide is, technisch in orde is, met een opmerkelijke kwaliteit van passing en overzicht op het spel. Lavia zou de komende jaren Axel Witsel kunnen opvolgen, de solide verdedigende middenvelder en nummer 6 van de Rode Duivels. We hopen hem in ieder geval snel bij de kern van de Rode Duivels te zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top