Menen gaat tegen Axis Guibertin voor een derde overwinning op rij

Sport |

Volley Menen reist op zondag 8 januari (18 uur) naar Guibertin voor de 10de speeldag van de Lotto Volley League. Na een moeilijke start van het seizoen is de West-Vlaamse volleybalploeg weer op dreef, en in Mont-Saint-Guibert gaat ze op zoek naar een derde overwinning op rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Menen heeft zich moeten herpakken na een aantal mindere prestaties aan het begin van dit seizoen. De West-Vlamingen verloren de laatste kampioensfinale van Roeselare, na een seizoen waarin ze nochtans boven verwachting hadden gepresteerd, en slaagden er niet in om zich te herpakken bij de hervatting van het seizoen afgelopen oktober. Sterker nog: de ploeg begon rampzalig met vier nederlagen op rij.

De Beker van België was een echte reddingsboei voor de club, die in de Champions League volledig inactief was. Een kleine drie weken geleden verzekerde Menen zich zelfs van een ticket voor de bekerfinale, ten koste van Waremme (Borgworm). De mannen van Frank Depestele ontmoeten in de finale Roeselare, op 26 februari.

Noodzakelijke overwinning

Het moet gezegd worden dat het sinds enkele weken weer beter gaat met de volleyballers uit de Westhoek. Ze hebben zich hersteld in de competitie en hebben twee opeenvolgende wedstrijden gewonnen – een reeks die ze hopen voort te zetten tegen Axis Guibertin, een tegenstander die op papier zeer haalbaar is. In ieder geval zal een overwinning noodzakelijk zijn om te blijven geloven in een kwalificatie voor de Final Four.

Promovendus Axis Guibert, nog maar net opgeklommen tot de hoogste volleybalklasse, heeft bijlange niet dezelfde dynamiek als Menen. De ploeg uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert moest tot nu toe zeven nederlagen slikken op negen wedstrijden. Ze werden afgelopen oktober door Menen uitgeschakeld in de Beker van België, maar ze zullen zich even goed herinneren dat ze datzelfde team een week eerder thuis wisten te verslaan met 0-3. Kunnen ze die prestatie deze zondag herhalen?

Volg de wedstrijd tussen Axis Guibertin en Volley Menen in de Lotto Volley League deze zondag 8 januari vanaf 17u55 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top