Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Scott Bitsindou (ex-Lierse & Lommel)

Sport | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Scott Bitsindou was tussen 2018 en 2022 een vaste waarde in 1B. De Congolese Brusselaar speelde in die periode 47 duels voor Lommel SK en 49 duels voor Lierse Kempenzonen. Toen duidelijk werd dat zijn aflopende contract bij Lierse niet verlengd zou worden, besloot de middenvelder om snel te schakelen. Half mei tekende Bitsindou een tweejarig contract bij de Schotse eersteklasser Livingston.

Memorabele momenten tegen Celtic en Rangers kondigden zich aan, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Bitsindou had moeite om zich in de ploeg te knokken en moest zich voornamelijk tevreden stellen met een rol als bankzitter (of invaller). Zo bleef hij in de thuismatch tegen Rangers (1-2 verlies) 90 minuten aan de bank gekluisterd. Enkel in de League Cupmatch tegen Albion Rovers kreeg hij een basisplek in de A-ploeg.

Huurdeal

Maar er kwam toch nog een oplossing voor de Schotse droom van Bitsindou. Eind september maakte Championshipclub Arbroath bekend dat het Bitsindou op huurbasis overnam tot het einde van het seizoen. Die huurdeal bleek een schot in de roos, want Bitsindou ontpopte zich snel tot een onmisbare schakel op het middenveld en speelde intussen al 10x mee voor zijn nieuwe werkgever.

Livingston heeft wel een optie om Bitsindou in januari terug naar de Scottish Premiership te halen, maar bij Arbroath zullen ze er wel alles aan doen om de Congolese Belg bij de club te houden. De club uit het Oosten van Schotland staat namelijk negende op tien deelnemers en telt al zeven punten minder dan het nummer acht Cove Rangers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top