Grijpt Hazard de laatste strohalm? “Coach is onder de indruk van Eden op training”

Sport | Bij zijn terugkeer op de trainingsgronden van Real Madrid na een teleurstellend WK maakt Eden Hazard naar verluidt indruk op zijn coach, Carlo Ancelotti. Luider dan ooit klinkt nu de vraag: waar ligt de toekomst van de ex-Rode Duivel?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard heeft zijn carrière als international beëindigd en wil zich nu uitsluitend richten op zijn clubcarrière. De Spaanse krant AS bericht dat de inzet en de motivatie van Eden Hazard op de training de afgelopen dagen Carlo Ancelotti aangenaam hebben verrast. “Hazard rebelleert tegen zijn lot”, kopte de krant.

De vraag is waar zijn lot nu precies heen leidt. Nu het WK achter de rug is, gonst het weer van de geruchten over een mogelijke wintertransfer van Eden Hazard, die overbodig lijkt bij Los Merengues. Zo zou de voormalige aanvoerder van de Rode Duivels een aanbieding uit de Amerikaanse MLS ontvangen hebben. De Spaanse krant Marca noemt onder meer Los Angeles FC en Inter Miami FC als geïnteresseerden. Ook zou Hazard op de radar staan van Newcastle United, Aston Villa en Galatasaray.

Ligt zijn lot al vast?

Zelf zou Hazard het liefst gewoon bij Real spelen. Hij liet al weten dat een winters vertrek uit Madrid wat hem betreft geen optie is. Hij wil niet dat zijn schoolgaande kinderen plots in het midden van het jaar van omgeving en klas moeten veranderen. Toch zou La Casa Blanca een goed bod hoogstwaarschijnlijk in overweging nemen, gezien het zijspoor waar Hazard op beland is in de Spaanse hoofdstad (en – niet te vergeten – zijn hoge transfer- en loonkosten).

Ook het Spaanse publiek is Eden liever kwijt dan rijk. Bijna 50.000 lezers van de Madrileense sportkrant Marca hebben zich eerder deze maand uitgesproken over een vertrek van Hazard. 82 procent van de stemmers wil dat Real hem in januari verkoopt.

De aanvaller heeft een overeenkomst met Real tot 2024, maar FCBN – het medium van concurrent FC Barcelona – weet dat Hazard op een exit broedt in de zomer van 2023. Volgens Foot Mercato ligt zijn nieuwe bestemming zelfs al vast: de MLS.

Real Madrid komt op 30 december weer in actie. De Koninklijke staat op de 15e speeldag in La Liga om 21u30 tegenover Valladolid.

Het programma van de 15de speeldag in La Liga op Eleven:

Donderdag 29 december

Vrijdag 30 december

  • Real Valladolid CF - Real Madrid: om 21u30 op Eleven 1

Zaterdag 31 december

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top