SK Deinze kan straks derde 1B-club worden die kwartfinales Croky Cup bereikt

Sport | Afgelopen weekend kwam SK Deinze door de barre weersomstandigheden en het bevroren veld niet in actie in de Challenger Pro League, maar woensdag staat er wél weer voetbal geprogrammeerd in de Dakota Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deinze speelt woensdagavond namelijk als enige 1B-team nog mee in de 1/8 finale van de Croky Cup. De Tigers ontvangen het zwalpende Zulte Waregem en kloppen zich vol vertrouwen op de borst met de overtuiging dat ze zich bij de laatste acht kunnen scharen.

Als Deinze daarin slaagt, dan zou het pas de derde 1B-club zijn die het zover schopt in de Belgische beker. Eerder slaagden enkel Union SG (2x) en KV Mechelen erin om een ticketje te boeken voor de kwartfinales.

In 2018-2019 klopte KV Mechelen in de 1/8 finales Sporting Lokeren om uiteindelijk door te stoten tot in de finale én het tornooi zelfs te winnen. Union was toen in de 1/8 finales de betere van FC Knokke en schopte het uiteindelijk ook tot in de halve finales (waarin het onderuit ging tegen... KV Mechelen).

Een jaartje later waren de Brusselaars opnieuw op het appel bij de laatste acht. Toen klopte Union toenmalig reeksgenoot KVC Westerlo in de 1/8 finales om dan wel ten onder te gaan in de kwartfinales (0-1 verlies tegen KV Kortrijk).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top