Sebaoui (Beerschot) en El Ouahdi (RWDM) op één en drie bij beloftenverkiezing 'Lion Belge'

Sport | Ilias Sebaoui en Zakaria El Ouahdi lieten de voorbije maanden fraaie dingen zien in de Challenger Pro League en dat heeft hen geen windeieren gelegd in de verkiezing van de jonge 'Lion Belge'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Die verkiezing kiest de meest beloftevolle speler van Arabische afkomst die in België voetbalt. Bij de 'grote jongens' ging de trofee voor het tweede jaar op een rij naar Tarik Tissoudali (AA Gent); maar bij de jongeren waren het de 1B-talenten die hoog in de ranking eindigden.

Beerschotmiddenvelder Ilias Sebaoui werd verkozen tot laureaat terwijl RWDM-winger Zakaria El Ouahdi op een derde plaats eindigde. Ibrahim Salah (AA Gent) zette zich nog tussen de twee jonge CPL-talenten.

Sebaoui (21) speelde dit seizoen al mee in 16 1B-duels, maar haalde wel amper 4x de basisploeg van Beerschot. El Ouahdi (20) stond 12x tussen de lijnen bij RWDM, maar was wel 11x basisspeler. Bovendien was hij in het begin van het seizoen geblesseerd aan de enkel waardoor hij de eerste zes duels aan zich voorbij moest laten gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top