Kylian Mbappé schrijft WK-geschiedenis

Sport | Kylian Mbappé scoorde drie keer in de finale, maar zal desondanks met een kater wakker worden. De nog altijd maar 23-jarige aanvaller schreef ondertussen al geschiedenis op het WK. Mbappé is klaar om de komende jaren de fakkel over te nemen van Lionel Messi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voetbal kan wreed zijn. Kylian Mbappé werd pas de tweede speler die een hattrick scoorde in een WK-finale na de drie goals die Geoff Hurst in 1966 scoorde voor Engeland tegen Duitsland. Ondanks zijn glansprestatie mocht de aanvaller van PSG niet pronken met de wereldbeker. Toch schreef Mbappé voetbalgeschiedenis.

De eerste speler die 4 keer scoort in WK-finales

Mbappé speelde al veertien wedstrijden op een WK en daarin trof hij maar liefst twaalf keer raak. Daarmee evenaart hij nu al de Braziliaanse legende Pelé. Hij scoorde acht keer in Qatar en met zijn totaal aantal van twaalf WK-goals, staat de Fransman nu op slechts vier stuks van Miroslav Klose. Mbappé kan nog minstens twee WK’s spelen, mogelijk zelfs drie, dus hij zal wellicht het record van Klose aan flarden schieten.

In 2018 scoorde Mbappé ook al in de WK-finale. Daardoor trof hij dus al vier keer raak in een finale van een wereldbeker en geen enkele speler deed hem dat ooit voor. Mbappé schreef dus geschiedenis in Qatar en we vermoeden dat hij in de toekomst nog meer records gaat verbreken. Hij wil de komende jaren met Frankrijk het EK winnen en ook de Champions League winnen met PSG.

Lees meer WK-nieuws

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top