VIDEO: Grasmat in Virton lijkt wel beton; maar KBVB-inspecteur weigert duel (vervroegd) uit te stellen

Sport | Terwijl er in Roeselare (Club NXT - Lierse) en Deinze (SK Deinze - Beerschot) al enkele dagen op voorhand beslist werd om de wedstrijd van dit weekend uit te stellen, wordt er in het uiterste zuiden van ons land nog wél steeds een voetbalwedstrijd voorbereid. Nochtans ligt de grasmat van RE Virton er niet bepaald uitnodigend bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De KBVB stuurde donderdag een inspecteur naar de voetbalvelden van de 1B-ploegen die dit weekend thuis spelen en dat leverde dus twee directe afgelastingen op. De vier andere duels werden nog niet 'on hold' gezet; al raakte inmiddels bekend dat de match tussen Dender EH en Jong Genk ook niet zal doorgaan.

Bij de drie resterende duels worden er vooral vraagtekens gezet achter de wedstrijd tussen Virton en SK Beveren. Terwijl er in Luik (SL16 FC - Lommel) en Anderlecht (RSCA Futures - RWDM) gerekend wordt op de veldverwarming, ligt de situatie in altijd wat koudere zuiden van ons land toch wel wat anders.

Groen beton

Bij Virton waren ze vrij overtuigd dat de official donderdag de wedstrijd meteen zou afgelasten, maar dat gebeurde dus niet. Er werd beslist dat er voorlopig nog wél gespeeld kon worden in het Stade Yvan Georges en dat ref Quentin Pirard zaterdagmiddag zelf maar moet beslissen of een afgelasting alsnog tot de mogelijkheden behoort.

Toch zullen veel Beverenfans allicht eieren voor hun geld kiezen; zeker als ze de onderstaande beelden bekijken. Deze video werd ons vrijdag toegestuurd en het 'groene beton' waarop geklopt wordt is weldegelijk de grasmat van Virton.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top