Waremme gaat voor forse stunt tegen Haasrode

Sport | In de Lotto Volley League staat er een nieuwe speeldag op het programma. Het is onder meer uitkijken naar het duel tussen Haasrode en Waremme. Deze match kan je live volgen via Pickx+ Sports. Kan Waremme voor een enorme stunt zorgen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens deze midweekspeeldag staan er vier duels genoteerd. Gent neemt het op tegen Menen, Achel treft Roeselare en Aalst geeft Axis Guibertin partij. Maar onze aandacht ligt dus op Haasrode tegen Waremme. In deze match is de thuisploeg alvast de grote favoriet.

Haasrode kietelt de top drie

Haasrode doet het niet onaardig dit seizoen en staat op een vierde plaats. Het team uit Leuven verloor weliswaar zijn vorige wedstrijd in eigen huis tegen Menen (2-3). Pikant detail: enkele weken geleden troffen Waremme en Haasrode elkaar al. Toen werd het 0-3 voor de Leuvenaars en zij zijn ook deze keer de favoriet.

Haasrode wist dit seizoen al vijf van zijn acht competitieduels te winnen en daardoor staan ze vierde. Het verschil met Gent (één punt) en Maaseik (drie punten) is zeker niet onoverkomelijk. Een zege tegen Waremme zou er dus voor zorgen dat de ze voeling met de top blijven behouden. Leider Roeselare is ongenaakbaar.

Zoals tegen Maaseik?

Voor Waremme is het een moeilijk seizoen. Zij staan laatste met zeven punten. Het team wist nog maar twee van zijn acht wedstrijden te winnen. Het wist dit seizoen zelfs nog maar acht sets te winnen. De laatste vier wedstrijden werden met 0-3 of 3-0 verloren. Maar toch moet Haasrode zich niet helemaal rijk rekenen. Enkele weken geleden kende Maaseik de nodige problemen met Waremme en het won moeizaam met 3-2.

Tegen Haasrode, dat al zeventien sets won, zal Waremme net als tegen Maaseik boven zichzelf moeten uitstijgen. Kunnen zij in het Sportcomplex van Haasrode revanche nemen voor de 0-3-nederlaag van eind november? Dat weten we woensdagavond.

Volg de Lotto Volley League wedstrijd tussen Haasrode en Waremme nu woensdag 21 december om 20u25 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top