Van deze grote namen uit de sportwereld moesten we in 2022 afscheid nemen

Sport | Ook in 2022 moesten we afscheid nemen van enkele grote namen uit de sportwereld, zowel in binnen- als buitenland. Pickx neemt een kijkje naar de persoonlijkheden die in 2023 zullen gemist worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bill Russel

In juli moest de NBA afscheid nemen van een legende. Bill Russel, ex-speler van de Boston Celtics, is toen op 88-jarige leeftijd overleden. Met 11(!) stuks was Russel de recordhouder van het aantal gewonnen titels als speler. Zijn optredens aan de Amerikaanse Oostkust maakten van hem een de eerste grote Afro-Amerikaanse basketbalsterren. Hij was een grote rivaal en vriend van Wilt Chamberlain.

Paco Gente

Luka Modric, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema, het zijn alle drie Champions League legendes, ze hebben de beker met de grote oren namelijk vijf keer gewonnen. Indrukwekkend, maar niet goed genoeg voor een record. Dat staat namelijk op naam van de Spanjaard Paco Gente. In de jaren 50 en 60 won hij met Real Madrid zes keer de Europese kampioensbeker voor clubs, waarvan vijf op rij. Hij is afgelopen januari overleden.

Michel Verschueren

Mister Michel werkte in de jaren 60 al voor Anderlecht, maar het is pas bij zijn retour in 1980 dat hij echt geschiedenis schreef als manager van de club. Met hem aan het roer won Anderlecht 1 UEFA Cup en 11 Belgische kampioenstitels en zette hij het Belgische voetbal op de kaart. Mister Michel was nooit verlegen om zijn mond open te doen en aarzelde nooit om met zijn vuist op tafel te slaan als dat nodig was. Michel Verschueren werd 89 jaar.

Henri Depireux

Dit jaar moesten we ook afscheid nemen van Henri Depireux. ‘De witte tovenaar’, zoals hij werd genoemd in Afrika, reisde als voetbalcoach de wereld rond. Hij begon zijn carrière bij RFC Luik en ging vervolgens aan de slag bij Standard, waar hij drie keer de titel won. Ten slotte coachte hij nog bij Racing White (nu RWDM) alvorens andere horizonten te ontdekken in Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Marokko, Kameroen, Congo en Algerije. Depireux overleed in april op 78-jarige leeftijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top