Dit zijn de strafste prestaties van het sportjaar 2022

Sport | 2022 was een sportjaar grand cru met veel emoties, vooral in België. Pickx blikt terug op de hoogtepunten van het jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voetbal

Het voetbaljaar werd gekleurd door de nieuwe Champions League-overwinning van Real Madrid en de knalprestaties van Karim Benzema en Thibaut Courtois. Zonder hen zou Real zeker zijn uitgeschakeld in de achtste finales tegen PSG. Het was geen verrassing dat de Fransman een paar maanden later zijn eerste Ballon d'Or in zijn prijzenkast mocht zetten.

Aan Belgische kant is het moeilijk om de prestaties van Union Saint-Gilloise te negeren. De promovendus streed tot het einde van het seizoen mee voor de titel in de Jupiler Pro League, alvorens als eerste te eindigen in hun Europa League-groep.

Club Brugge won zijn derde opeenvolgende landstitel, na winst in 2020 en 2021. Intussen heeft Club zich met een ongelooflijk record van 9 op 9 geplaatst voor de laatste 16 in het kampioenenbal.

In de Lotto Super League was het RSCA Women die als winnaar uit de strijd met OHL Women kwam en zich tot landskampioen kroonde. In de voorbije eerste seizoenshelft toonden de Leuvense vrouwen al dat ze op wraak zinnen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, alsook de UEFA Champions League integraal op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Wielrennen

2022 was het jaar van het Belgische wielrennen; dat valt moeilijk te ontkennen. Eerst was er de overwinning van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik, daarna de uitstekende prestatie van Wout van Aert in de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma nam niet alleen de groene trui mee terug naar Parijs, maar droeg ook de gele trui aan het begin van de Tour, was uiterst efficiënt in de bergen en liet zien dat hij op alle terreinen uit de voeten kon.

Enkele weken later was het in Spanje en vervolgens in Australië dat het Belgische wielrennen hoge ogen gooide. Eerst op het Iberisch schiereiland, waar een buitenaardse Evenepoel de Vuelta op zijn naam schreef. De Brabantse renner bezorgde België zijn eerste overwinning in een grote ronde in meer dan 40 jaar!

Diezelfde Evenepoel liet zich vervolgens opmerken op het WK zoals alleen hij dat kan. Na de bronzen medaille in de tijdrit pakte de renner uit Schepdaal de wereldtitel in de wegwedstrijd na een intense en voorspelbare solo(knal)prestatie. Niemand kon de sterkste renner uit het pak volgen.

Basketbal

In de NBA waren het de Golden State Warriors die dit jaar hun stempel drukten. De formatie uit San Francisco behaalde haar 6e NBA-finale in de laatste 8 seizoenen en won haar vierde titel in hetzelfde tijdsbestek. Stephen Curry en zijn team hebben na twee magere jaren bewezen dat ze nog steeds geschiedenis kunnen schrijven.

Thuis won Oostende z’n elfde opeenvolgende titel op nationaal niveau. Maar het jaar van het Belgische basketbal werd ook gekenmerkt door de eerste editie van de BNXT League, het gezamenlijke kampioenschap met Nederland. De Belgische clubs schitterden minder dan de Nederlandse, want de finale van het kampioenschap werd gespeeld tussen twee Nederlandse clubs, Donar en ZZ Leiden, waarin die laatste won.

Volg de NBA het hele seizoen lang op Eleven Sports en de BNXT League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Hockey

De Belgische Hockey League, of ION Hockey League, stond bol van de spanning in het seizoen 2021-2022, toen in de finale Racing en La Gantoise tegenover elkaar stonden. Twee teams die respectievelijk sinds 1941 en 1921 geen titel meer weggekaapt hadden. Het Brusselse team trok aan het langste eind, en maakte zo een einde aan een 81-jarige droogte.

Volg wekelijks het beste uit de ION Hockey League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Volley

Het was een geweldig seizoen met het trio Roeselare, Menen en Maaseik. Net als in 2021 won Roeselare de finale na een dominante overwinning op Menen. Drie glansrijke overwinningen met 3-0 bevestigden dat Roeselare vorstelijk op de Belgische volleybaltroon zit. 

Volg wekelijks het beste uit de Lotto Volley League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top