Eerste tickets voor Play-Offs worden mogelijk dit weekend al uitgedeeld in de CPL

Sport | Het lijkt nog wat vroeg. Maar terwijl de Sint nog maar net terug op zijn stoomboot richting Spanje zit, kunnen de eerste knopen al doorgehakt worden in de Challenger Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de invoering van de Play-offs loopt de reguliere competitie in 1B een pakje sneller op z'n einde. Momenteel staan er nog maar zes duels geprogrammeerd en in het komende weekend kunnen er al twee ploegen zekerheid verkrijgen over de eindronde waarin ze zullen belanden.

Zo wordt rode lantaarn RE Virton dit weekend al tot de Play-Downs veroordeeld als het huidige nummer zes - Lommel SK - een beter resultaat haalt dan hen. De Luxemburgers tellen momenteel veertien punten minder dan Lommel en mogen dit weekend (uit bij RWDM nota bene) dus geen extra punten verliezen op de Limburgers om de kloof mathematisch nog haalbaar te houden. Als Lommel één punt meer zou halen dan Virton, dan wordt de kloof vijftien punten. Maar omdat Lommel sowieso meer matchen gewonnen zal hebben dan Virton, blijven zij sowieso boven de andere groenwitte 1B-formatie.

Als Virton niet wint van RWDM, dan kan ook Club NXT roet in het eten gooien (onafhankelijk van het resultaat van Lommel). Want als de Bruggelingen dan zelf wel winnen van Jong Genk, dan wordt de kloof tussen hen en Virton ook 15 punten én dan zouden zij ook sowieso meer gewonnen matchen hebben op het einde van de reguliere competitie.

En ook Jong Genk moet stilaan oppassen, want ook zij kunnen dit weekend zekerheid krijgen over de Play-Downs. Maar bij hen is er een grotere cascade nodig. Ze moeten zelf verliezen van Club NXT; Lommel moet dan winnen van Deinze en ook RSCA Futures en Lierse moeten hun wedstrijd al winnend afsluiten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top