Wie stoot door naar de laatste vier in het WK 2022?

Sport | Acht landen zijn nog in de running in het wereldkampioenschap voetbal. Op vrijdag en zaterdag worden de kwartfinales beslecht. Tegen de verwachtingen in is Marokko goed op weg om dit jaar geschiedenis te schrijven voor het Afrikaanse continent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vijfvoudig werekdkampioen Brazilië is al goed vertrouwd met deze fase van het kampioenschap. Nadat ze in de achtste finales een paar maten te groot waren voor Zuid-Korea, kan de Seleção zich vrijdag als eerste plaatsen voor de halve finales. De ploeg van Neymar neemt het namelijk al om 16u op tegen Kroatië. Zij waren op het vorige WK nog finalist nadat ze tegen Japan bij de strafschoppen hun stressbestendigheid demonstreerden. Ook dit jaar heeft de Kroatische selectie heel wat in huis, misschien zelfs genoeg om de koning van de troon te stoten.

Messi, Ronaldo en Mbappé in de strijd

Van een koning gesproken: Lionel Messi en zijn Argentinië staan voor de tweede wedstrijd van de kwartfinales om 20u tegenover Nederland. La Albiceleste is zich ervan bewust dat ze tegen Oranje alles uit de kast zullen moeten halen, want de Nederlanders maken vooral op aanvallend vlak een goede indruk tijdens dit WK. We verwachten mooi voetbal tijdens deze clash, al zal er zeker ook een vleugje wraak in de lucht hangen. De twee ploegen stonden al vaak tegenover elkaar tijdens het WK. De Argentijnen hopen nu al op een Superclásico tegen Brazilië in de halve finales.

Marokko is goed op weg om een stukje geschiedenis te schrijven, want het zou het eerste Afrikaanse land kunnen worden dat de halve finales van een WK haalt. Met de uitschakeling van Spanje in de vorige ronde, hebben de Leeuwen van de Atlas de prestatie van Kameroen uit 1990, Senegal in 2002 en Ghana in 2010 geëvenaard. Maar om die halve finale te bereiken, staat hen zaterdag om 16u een zware opdracht te wachten: het Portugal van Cristiano Ronaldo verschalken. In de achtste finale tegen Zwitserland lieten de Portugezen een zeer sterke indruk na.

Tot slot is er de kwartfinale tussen Engeland en het Frankrijk van Kylian Mbappé. Die match kondigt zich aan als een strijd op het scherpst van de snee. Beide landen zijn naar Qatar vertrokken met het duidelijke doel om te winnen en zowel Didier Deschamps als Gareth Southgate hebben de manschappen om elke tegenstander te doen kantelen.

Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december op Sporza of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het wereldkampioenschap voetbal, de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over dit WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top